Ikonikus és modern kedvencekkel éli meg a tavaszt az egyik leghíresebb hazai vendéglátóhely

Itthon egyedülállónak mondható, kizárólag eggs Benedict-variációkat tartalmazó étlapot, egész napos reggelit, élőzenét, nagykávéházi klasszikusokat, egyedi kávékat, koktélokat, látványdesszerteket, teraszt, feszengésmentes környezetet, impozáns kulisszákat, röviden igazi Grand Café-életérzést kínál tavasztól a napra pontosan két évvel ezelőtt újranyitott budapesti Centrál Kávéház, melynek kipróbáltuk az újdonságait (is). 

A vaskos múltú irodalmi kávéház a leghíresebb magyar vendéglátóhelyek egyike. Az elmúlt két évben az egyik leghangulatosabb belvárosi teraszt alakították ki, sok élő növénnyel, apró fényekkel, dekorációval. Kinyitották a hatalmas portálablakokat, ezzel megteremtették a „kint és bent is vagyok” együttes érzését, így ma a Centrál legalább annyira egy hatalmas belvárosi terasz, mint egy történelmi időutazás.

Maga a kávéház egyszerre tiszteleg a Centrál aranykora előtt, egybeolvasztja a korabeli szellemiséget a jelenkorra jellemző modernséggel és progresszivitással.

Az étlapon a párizsi és budapesti nagykávéházakra jellemző könnyed bisztró konyha mellett egyedi comfort food-stílusú ételekből lehet válogatni. Ebben szerepel a nagyon hangsúlyos reggeli- és brunch kínálat, különleges süteményekkel, Eggs Benedicttel, klasszikus és rendhagyó tojásételekkel, továbbá egy egész napos leves, főétel és snack ételkínálattal.

A Benedictre nagyon ráfordultak:

saját étlapot kapott az időtlen kedvenc, amiből hétféle variációt tettek rá, van köztük arabos-padlizsános, franciás ízvilággal vagy éppen steakcsíkokkal, esetleg shakshukával.

Az akár ebédre vagy vacsorára passzoló fogások közül olyan klasszikusból érdemes választani, mint a bruschetta, a burrata, a gomba Stroganoff háromféle gombából, a Burgundi marharagu vagy a club szendvics – utóbbi sztorija különösen érdekes, mert igyekeznek "megmenteni" a nem mindenhol szívélyesen üdvözölt klasszikus hírét, úgyhogy rendesen újragondolták csirkemellel, avokádóval, sült hagymával, parmezánnal.

Kávézház lévén a kávékínálat természetesen minden értelemben erős, a cold brew-k közül a garantált felfrissülésért egy jó Nitrót ajánlunk. Az elmúlt több mint 137 évben a Centrál híres volt a desszertjeiről, így ez az egyik fő rendezőelve az étlapnak. Nagyon látványos új köntöst aggattak a modern formában tálalt mákos gubára, amit óceánnyi flambírozott barackvelővel öntenek le – talán ez az édesség adja vissza leginkább az új a Centrált; elegáns, játékos, haladó és egyben kifinomult klasszikus.

(Fotók: Kiss Dorka)

 

tavasz | kávé | desszert | brunch | étlap

FOLYTASD EZZEL

A három legnagyobb hiba, amit egy olaszországi utazáson elkövethetsz

Ezzel a meglepő hozzávalóval lesz minden eddiginél tökéletesebb a krumplipüré

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom