Hullámzó betontáj rejti a hegyek között megbújó új kulturális központot Kínában

A füves tetejű, terrakotta színű, betonból készült épületegyüttest a Change Architects kínai építésziroda tervezte, az ihletet az Anhui tartomány hegyeiből merítették.

Az OCT Group megbízásából készített látványos kulturális központot a Change Architects egy, a Chaohu városától északra fekvő hegy lábánál. Az épületegyüttes tükrözi a csodás természeti környezetet, kialakításában a hegyek, a féreglyukak is megjelennek,

a belső terek kanyargós folyosói és hatalmas, egyedi nyílásai lehetővé teszik, hogy új perspektívából tekintsenek a tájra.

A komplexum acélvázból és betonból készült, fűvel borított tetőt kapott, melyet számos ívelt nyílásokkal és belső udvarokkal szabdaltak, ahol

amfiteátrum-szerű kialakítású, szabadtéri előadók várják az érdeklődőket.

A kanyargós betonszerkezet egy kis tó, és ösvények között halad, sétányokat és kilátóhelyeket rejt magában, mígnem elér egy hatalmas betondomb alatti étteremhez.

Az étterem hatalmas üvegfala a szomszédos tóra néz. Éjszaka az épület még varázslatosabb arcát mutatja, hiszen a víz felszínén visszatükröződve születik meg a pillanat,

amikor a helyek, a víz és az épületek találkoznak.

A Chaohu természeti és kulturális központ éttermének belső tereiben is a sima, fehérre festett betonfelületek és a kiterjedt növényzet dominál.

A természetközeliség mellett a monumentalizmus is dominál Kína építészetében. Az új repülőtéri terminál ennek az egyik ékes bizonyítéka.

(Forrás: Dezeen, fotók: Qingshan Wu)

kína | kulturális központ | építészet | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom