Itt egy új New York-i élmény, de semmi pénzért nem próbálnánk ki

Megmásznád Manhattan egyik legmagasabb felhőkarcolóját, hogy aztán a csúcsra érve kilógassanak egy kötélen, miközben az épület peremén állsz? November 9-től él a lehetőség.

New Yorkban egyszerűen képtelenek leállni. Az általunk is bemutatott The Edge-ben néhány nap múlva debütál egy adrenalin-mérőt egészen biztosan kiakasztó attrakció, a City Climb.

A városi hegymászás során első körben harminckét lépcsőfokot kell leküzdeni az alaptábor szintjéről.

Ez talán még a tériszonyosoknak is menne tenyérizzadás nélkül, de ami utána következik, arra már csak a bevállalósak iratkozzanak fel.

A bátrakat a szabadban a felhőkarcoló oldalán felhúzott 161 lépcsőfok várja, melyek teljesítése után következik a metsző izgalom,

az adrenalinfüggők ugyanis a csúcsra érve kötelek segítségével lóghatnak ki a semmibe az Apexről, a torony piramis alakú csúcsába vágott szabadtéri kilátóteraszáról.

Az élmény körülbelül másfél-két órán át tart, amiből a mászók nagyjából negyvenöt percet töltenek a torony csúcsán. A Climb ezzel kiérdemelte a világ legmagasabb külső épületmászása címet.

Ennek egyébként szemtanúi lehetnek majd az üvegpadlós Edge kilátóterasz látogatói is, akik láthatják a felettük lebegő Climb-résztvevőket.

A jegyek ára 185 dollár (57 ezer forint), amely tartalmazza a Climb-élményt, a belépőt az Edge-re, és egy fotót a New York feletti lógásról.

„Mindenki gondos eligazítást kap az indulás előtt, a kísérők alaposan bebiztosítva, megerősített kötelekkel engedik útjukra a vállalkozókat, akik tökéletes biztonságban vannak” – mondta Cassie Davidson, a Hudson Yards Experiences marketingért felelős alelnöke.

Korábban megírtuk, hogy a 30 Hudson Yards felhőkarcoló 100. és 101. emeletén kialakított, az Empire State Buildingnél és a Top of the Rocknál is magasabbra nyúló Edge valószínűleg a világ egyik legnépszerűbb turisztikai attrakciója lesz.

A 335 méter magasságban található szabadtéri kilátó üvegfelületeinek köszönhetően azt az érzést adja, mintha a semmi szélén állnánk, és úgy néznénk le a városraManhattanen túl egészen New Jersey-ig.

(Forrás: Independent, fotók: Edgenyc.com)

extrém | élmény | kilátó | usa | new york

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom