A zarándokok kedvenc városa is meglépi azt, amire számítani lehetett

Újabb hely küzd a túlturistásodás ellen.

Az észak-spanyolországi Galíciában található Santiago de Compostela az ország egyik legnépszerűbb zarándokvárosa, ahová évente több mint 300 ezer turista és zarándok látogat el.

Goretti Sanmartín polgármester viszont elárulta, hogy elegük van abból, hogy "vidámpark" lett a városukból, ezért új adót kívánnak bevezetni.

Az új idegenforgalmi adóval az a helyi tanács célja, hogy "ellenőrzött minőségi turizmust" érjen el, a történelmi várost "kényelmes és lélegző" hellyé tegye a helyiek és a nyaralók számára. Sanmartín hozzátette: – Azt akarom, hogy a város ne csak turisztikai célpont és vidámpark legyen. Olyan Santiagót szeretnék, ahonnan nem kell menekülni az ellenőrizetlen turizmus miatt.

A város tehát minőségivé tenné a turizmust, és új intézkedéseket vezetne be az ott élők számára az együttélés javítása érdekében. Megoldásokat keresnek arra, hogy ne szaporodjanak el az ajándékboltok és megpróbálják átrendezni a legforgalmasabb helyeket, mint például a San Pedrót vagy a Praza do Obradoiro lejtőjét.

A fő gondot a turisták történelmi városközpontban koncentrálódása jelenti. A polgármester szerint már a kezdetektől fogva tiszteletben kell tartaniuk a környékbeliek pihenéshez és a terek elfoglalásához való jogát és elsőbbségét.

Az idegenforgalmi adóból érkező összeg nagyban segíti a turisták által okozott negatív hatások enyhítését. Emiatt persze nem fognak kevesebben odalátogatni, de az egyelőre meg nem nevezett összeg legalább hozzájárul azokhoz a kiadásokhoz, amiket a turizmus generál.

Tavasztól őszig sokan ülnek be az autójukba, hogy felejthetetlen kalandra induljanak. A CarMats.co.uk a világ legikonikusabb autóútjait rangsorolta, hogy felállítsa toplistáját. Az elemzés során megvizsgálták az egyes úti célok nyári átlagos hőmérsékletét, az évi csapadék mennyiségét, a napsütéses órák számát, a fényszennyezés mértékét és a nemzeti parkokat. Azt is figyelembe vették, hogy hány napig tart végighaladni az úton.

(Forrás: Express, fotók:

város | spanyolország | zarándok | utazás | santiago de compostela

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom