Könyv és kiállítás mesél a csábításról a Kieselbach Galériában

Kik voltak a múlt században a legismertebb magyar származású szépség- és divatikonok? Hogyan került a húszas években mintegy száz magyar népi ruhadarab a New York-i Metropolitan Museumba? Ki volt az a világhírű filmsztár, aki nagynevű magazinokban és népszerű filmekben pózolva diktálta a divatot, miközben magyarországi birtokára járt pihenni? Megannyi izgalmas és kérdés, melyekre a Kieselbach Galériában kapunk választ. 

Méghozzá A csábítás – Divat, stílus és öltözködés száz év magyar festészetében című hétfői könyvbemutatón, ahol ugyanezzel a címmel kiállítás is nyílik ismert magyar művészek alkotásaiból. A galéria kiadásában megjelenő kötet szerzői négyszáz oldalon, több mint hatszáz reprodukció segítségével mesélnek a magyar festészet és a divat kapcsolódási pontjairól, azokról a festőkről és fotósokról, akiknek a pályáján különösen fontos volt saját koruk öltözködési kultúrájának megidézése.

A csábítás fegyvere az első magyar könyv, valamint az első olyan itthoni kiállítás, amely egyben kezeli a képzőművészetet és a divatot.

A tárlat nagyszerű festők munkáin keresztül mutatja be a divat, az öltözködés és a képzőművészet kapcsolatát. A képekből többek között kiderül, hogyan csípték ki magukat egy-egy társasági eseményre a korszak dámái, vagy a kalandokat kereső ifjú hölgyei, de azt is megtudhatjuk, hogyan használta a politika hatalmi célokra az öltözködést.

A kiállítást november 5-24. között lehet megnézni a Kieselbach Galériában.

Ez is érdekelhet:

A műkereskedő, aki 230 millióra árazta be Csontváryt – Kieselbach Tamás-interjú

Nevéhez fűződik a sokáig csúcstartó magyar műtárgy-árrekord: 2006-ban 230 millió forintig pörögtek fel a számok Csontváry Kosztka Tivadar Szerelmesek találkozása című festményének licitjén.

(Fotó: Fortepan)

csábítás | budapest | kiállítás | divat | öltözködés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom