Csak ketten élnek a városban, de amikor találkoznak, felveszik a maszkot

Giovanni Carilli és Giampiero Nobili személyében csupán két lakosa van az olaszországi Nortosce városának – de mindketten komolyan veszik a koronavírus-járvány veszélyeit.

A két idős ember – Carilli 82, Nobili 74 esztendős – elszigetelve él az umbriai városkában, melyet nem könnyű megközelíteni, ezért leginkább csak ők ketten tartózkodnak a településen. Mindezek ellenére szigorúan betartják az egészségügyi előírásokat.

Gondosan ügyelnek a távolságtartásra, például amikor leülnek kávézni, a hosszú asztal két végében foglalnak helyet. Amikor pedig friss vízért mennek a szökőkúthoz, a séta alatt végig maszkot viselnek.

"Halálosan félek a vírustól – mondta Carilli a CNN Travel-nek. – Ha megbetegszem és egyedül maradok, ki vigyázna rám? Öreg vagyok, de továbbra is itt akarok élni; vigyázni a juhaimra, ápolni a szőlőimet, gondozni a méhkasaimat és a gyümölcsösöket. Szeretnék még szarvasgombára vadászni. Élvezem az életem."

Nobilli szerint a maszkviselés és a társadalmi távolságtartás tiszteletben tartása nem kizárólag egészségügyi döntés a részükről. "Ha vannak bizonyos szabályok, akkor saját magunk és mások érdekében be kell tartani azokat. Ez elvi kérdés."

"Nagyon egyszerű életet élünk. Csak friss, oxigéndús levegőt, békességet, csendet és tiszta hegyi forrásvizet kínálunk – mondta Carilli. – Ez a mi megváltásunk. Bármikor, amikor a nagyvárosba kell mennem, betegnek érzem magam. Utálom a zajt."

A két lakos kizárólag akkor hagyja el a várost, ha gyógyszerre van szüksége vagy orvoshoz kell fordulnia. Egyáltalán nem bánják, hogy Nortosce ennyire elszigetelt – különösen napjainkban, egy világjárvány idején.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Insider, fotók: Pixabay, Unsplash)

két lakos | Nortosce | társadalmi távolságtartás | város | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom