Ezért ajánlott megtartani egy üres csipszes zacskót a nyaralásra

Sokan direkt a szállodai szobájukban hagyják az értéktárgyaikat, amikor átmenetileg távoznak a hotelből. Pedig nem túl jó ötlet.

A Hotels & Discounts szakemberei kifejtették, hogy a legtöbben azt hiszik, a pénzük és az ékszereik biztonságban vannak az asztalfiókokban, holott a tolvajok számára ez az egyik legnyilvánvalóbb opció.

Ehelyett a legszokatlanabb helyeket kell választani, például a hajkefe nyelét – ajánlotta a szakértő.

A Skyscanner utazási platform azt javasolta, hogy az értéktárgyakat kiürült flakonokba rejtsük el, de a lényeg, hogy olyan közönséges tárgyakat használjunk erre a célra, mint mondjuk a csipszes zacskó vagy egy konzervdoboz.

A legrosszabb forgatókönyv elkerülése érdekében (vagyis, hogy kirabolnak), a legjobb a feltűnésmentes viselkedés, azaz ne villogtassunk készpénzt vagy drága ékszereket nyilvános helyen.

A kisgyerekekkel utazó családok egyébként a pelenkákat is használhatják értéktárgy vagy pénz elrejtésére. Érdemes – ha van – a ruhák titkos zsebeibe eldugni ezeket, extrém esetben az ágy melletti fiókban tartott biblia is jó hely lehet a pénznek (bár utóbbiban azért a fentebbiek miatt kételkedünk).

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

tipp | nyaralás | biztonság | tanács | üres

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom