Ezzel az egyetlen trükkel sosem szárad ki a csirkemell

A csirkemell az egyik legsokoldalúbb hús, amit számos módon elkészíthetünk attól függően, hogy milyen fűszereket vagy szószokat adunk hozzá.

Az egyetlen rossz dolog talán, amit elkövethetünk a csirkemellel, ha kiszárítjuk. Ez akkor fordulhat elő, ha túlságosan sokáig hőkezeljük anélkül, hogy a nedvességet a hús belsejébe zárnánk. Van azonban egy nagyon egyszerű trükk, amivel többé nem kell csalódottan falatoznunk még a natúr csirkemellet sem.

A lédús csirkemellek elkészítésének egyik egyszerű módja az, ha egy darab sütőpapírt helyezünk a hús alá és a tetejére, mielőtt  sütni kezdenénk.

A sütőpapír ugyanis megakadályozza azt, hogy a csirkemell kiszáradjon.

Szintén jó módszer, ha a befűszerezett csirkemellet belecsomagoljuk a sütőpapírba és sütőben készítjük el. Ha pedig alá még zöldségeket is teszünk, egy csomagban elkészíthetünk egy teljes értékű főételt is. A módszer lehetővé teszi, hogy a hús és a zöldségek a természetes levükben süljenek meg, így sokkal ízesebbek, aromásabbak is lesznek az ételeink.

Sokan hasonló módszert alkalmaznak a csirkemell sütésekor, csak sütőpapír helyet alufóliát használnak. Ennek nagy hátránya azonban, hogy sütés közben beletapadhat a húsba, ezzel szemben a sütőpapírral nem járhatunk így.

(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)

csirkemell | konyhai trükk | konyhai praktika | konyhai tipp

FOLYTASD EZZEL

Ezekkel az elektromos bringákkal stílusosan tekerhetsz hegyen-völgyön-városon át

Így készülnek a prémium bútorok Magyarország legnagyobb gyártójánál

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom