Franciaország eldugott falvai kincseket rejtenek – Mutatunk is kilenc csodahelyet!

A francia vidéken elképesztően szép és csendes kisvárosok sorakoznak, ahol nemcsak pihenhetünk, de megtapasztalhatjuk azt is, milyen az élet, ha lassabban zajlik. Ezek a csodálatos települések méltán vonzották a legnagyobb művészeket, rajzfilmalkotókat. Összeállításunkban csupa olyan helyet mutatunk be, ahová érdemes ezen a nyáron ellátogatni.

Moustiers-Sainte-Marie, Provence

A Verdon-kanyon kapujaként szolgáló falu drámai sziklák tövében fekszik az Adou-folyó két oldalán. Világhírét dekoratív fajansz kerámiájának és a 14. századi Notre Dame de Beauvoir kápolnának köszönheti, amely egy meredek ösvény tetején fekszik.

A sziklák között megbújó ragyogó csillagot a legendák szerint egy lovag akasztotta fel, hogy védelmezze a falut.

Riquewihr, Elzász

Pletykák szerint, ha valóságos lenne a Disney Szépség és a Szörnyeteg című klasszikusa, Riquewihr-ben játszódna, ugyanis a kanyargós kis utcák, a varázslatos, színes, 16. századi francia, tradicionális stílusban épített, virágokkal díszített házak inspirálták az alkotókat.

Riquewihr ismert kiváló boráról, amelyet lépten-nyomon meg lehet kóstolni a helyi termelők apró pincéiben.

Pigna, Korzika

A domboldalon fekvő középkori falu macskaköves utcái, mézszínű kőházai, kékredőnyös ablakai, romantikus olajfaligetei mindenkit elvarázsolnak.

Hagyományos kézművességéről és zenéjéről ismert, egymás mellett sorakoznak a fazekas üzletek, a művészeti galériák és a kézműves műhelyek, hogy megismertessék tradícióikat a látogatókkal.

Ókori színházának romjai nyaranta színházi és zenei előadásoknak ad otthont.

Grasse, Francia Riviéra

A Cannes-tól északra fekvő kisváros valójában a francia parfümgyártás központja, ott állítják elő ugyanis az ikonikus francia illatszerekhez használt természetes aromák több mint kétharmadát.

Körülbelül harminc parfümgyár működik Grasse-ban, amelyek közül három vezetett túrákkal is várja a vendégeket, akik a kis műhelyekben maguk is elkészíthetik saját illatszerüket.

Domme, Dordogne

A bastide-nak nevezett erődváros egy dombtetőn, 150 méter tengerszint feletti magasságban fekszik, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környező vidékre. Az 1281-ben épült középkori városkép a régió legjobban megőrzöttjei közé tartozik.

Az utazók felfedezhetik a romokon túl a földalatti barlangokat, sőt láthatják azokat a falfirkákat is, amelyeket a 14. században bebörtönzött templomos lovagok véstek a falakba.

Roussillon, Provence

A régi bányaváros, Roussillon a világ egyik legnagyobb okkertelepén fekszik – ez a pigment adja a terület jellegzetes vöröses árnyalatát.

Az épületek és az utcák mindegyikét a bíbor különböző árnyalataira festették, ami szintén rendkívül különleges látványt nyújt.

Auvers-sur-Oise, Val-d'Oise

Ebben az aprócska faluban töltötte a legendás festőművész, Vincent van Gogh élete utolsó napjait, ha pedig ellátogatunk Auvers-sur-Oise-ba, garantáltan úgy fogjuk majd érezni, mintha az egyik festményébe léptünk volna be.

Villefranche-sur-Mer, Côte d'Azur

A Nizzából könnyen megközelíthető halászfalu igazi egy délutános kikapcsolódást nyújt.

Érdemes ellátogatni egy jó kávéra az öbölbe, hogy közben elmerülhessünk a tengeren úszó hajók látványában, vagy egyszerűen csak sétáljunk egyet a kellemesen hűvös szellőben, miközben megtekintjük a település egyedülálló, rózsaszínű, 14. századi kápolnáját.

Rochefort-en-Terre, Bretagne

Rochefort-en-Terre minden apró szöglete képeslapra való macskaköves tereivel és történelmi kőépületeivel, melyekben művészeti galériák mellett kézműves üzletek találhatók.

Párizst nem véletlenül tarják a szerelem, a fény és a művészet fővárosának. Ha azonban hozzáadunk békeidőben harmincmillió turistát a város 2,2 millió lakosához, akkor már kevésbé találjuk vonzó célpontnak. Összeállításunkban hét olyan francia várost mutatunk be, amelyek kevésbé zsúfoltak, mégis csodálatos városnéző úti célok lehetnek.

(Fotók: Getty Images)

franciaország | látnivaló | legszebb | utazás | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom