Ismerős nevekkel nyitott meg Budapest egyik legújabb péksége a Klauzál téren

Nemcsak pékáruk és kávék, hanem mediterrán ihletésű dinamikus menü is kérhető a főváros szívében.

David Seboek és Leora Seboek Budapest egyik első, a Michelin-kalauz által is mindig ajánlott fine dining étterme még 2001-ben debütált. Ez volt a Baraka, ami a Covid alatt végleg bezárt.

Az apai ágon magyar származású David már az étteremben is a kenyérfelelős volt; egy New York-i pékségben, majd Franciaországban tanulta meg a szakmát a húszas évei közepén, amikor otthagyta egyetemi tanulmányait. Itthon a Hungária Szállodában dolgozott cukrászként. ott ismerkedett meg az Izraelből érkezett Leorával. A többi pedig, ahogyan mondani szokták, történelem.

Az egyszerre pékségként, reggeliző- és ebédelőhelyként működő David's Kitchen most még a soft opening időszakát éli, jó két hónap múlva másként fest majd.

A kínálatban találni kovászos kenyereket, baguette-eket, péksüteményeket, tartalmas szendvicseket (csirkéset, tonhalasat többek között), de választhatók fehérjedús brunchtálak, illetve olyan klasszikusok, mint az elmaradhatatlan shakshuka, a különlegességek közül pedig a ziva (jemeni bourekas) paradicsommal, sajttal és olajbogyóval vagy a vaníliás, kókuszos öntettel lelocsolt kenyérpuding.

(Fotók: Pixeltaster)

budapest | ebéd | davids kitchen | klauzál tér | pékség

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom