Még tíz hónapunk van felkészülni erre az embert próbáló déli-sarki túrára

Hogy hangzik egy tizenkét napos kalandtúra a föld legdélibb pontjához?

Ski Last Degree Antarctic Expedition néven fut egy december elején induló, embert próbálónak tűnő teljesítménytúra, amit tényleg csak a legelszántabbaknak és legfelkészültebbeknek ajánlunk.

Egy tapasztalt és bátor túrázó folyton keresi a kihívásokat, a meghódítandó exkluzív területeket, a Déli-sarknál elérhetetlenebbnek tűnő célpontot pedig aligha talál. Ez az életre szóló élményt garantáló expedíció alapos felkészülést igényel, de megéri,

mert tizenkét nap hóban csatangolást, szánkóvontatást, síelést és hegymászást ígér a leghidegebb, legszárazabb és legszelesebb kontinensen.

Az utazás a chilei Punta Arenasban kezdődik, ahol a résztvevők magkapják a szánkótól kezdve az ételekig a szükséges – úgy huszonöt kilós... – felszerelést. Az alaposan megtervezett, minden apró részletre odafigyelő expedíció vezetői tapasztalt szakemberek, akik számos túrát teljesítettek már hasonlóan nehezített körülmények között például az Északi-sarkon és Grönlandon.

Chile déli partjaitól a csapat tagjai átrepülnek az Antarktiszon található Union gleccserhez, ahol eltöltenek egy kis időt az akklimatizálódás érdekében (például egy bemelegítő sítúrával), hogy aztán nekivágjanak a 111 kilométeres túra végén található célpontnak.

Várhatóan szélsőséges időjárási körülmények között, átlagosan mínusz huszonöt fokos fogvacogtató hidegben és erős szélben haladnak a kalandorok olykor napi nyolcórányi síeléssel (negyvenöt-hatvan perces blokkokban),

miközben maguknak készítik az ételeket, hó olvasztásával jutnak vízhez, és iránytűvel tájékozódnak a nagy fehér messzeségben.

A majd két héten át tartó túra során kényelmes és komfortos sátrakban töltik az éjszakát, a pihenőidőben pedig alaposan megismerhetik a kontinens csodáit. A képzeletbeli célszalag átszakítása után teljesítési bizonyítványt és finom ünnepi vacsorát kapnak a végsőkig kitartók, bár ahogy mondani szokták, az igazi élmény megfizethetetlen.

A 2019. december 7-én induló első expedícióra 64 500 dollárért lehet jelentkezni.

Ez is érdekelhet:

A világ egyik legszebb része az egyik legelérhetetlenebb is

Az a helyzet, hogy a déli sark továbbra is az egyik leginkább lenyűgöző pontja ennek a bolygónak. Mutatjuk, miért érezzük így.

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

szánkó | chile | | | Ski Last Degree Antarctic Expedition

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom