Díjeső zuhogott a Hotel Clarkra

Öt kategóriában indult, mind az ötben győzött a rangos Gastro&Hotel Design Awardon az idén tavasszal nyitott Hotel Clark.

Budapest egyik legértékesebb, üresen álló telke éktelenkedett évtizedekig a Lánchíd budai hídfőjénél. Hosszas hányattatások után idén tavasszal átadták a sajátos, legyező formájú telken a Hotel Clarkot, amely már a megnyitásakor is nagy visszhangot keltett.

Az épületet tervező Anthony Gall akkor úgy nyilatkozott a Roadsternek, hogy volt egy „emésztési idő”, amíg az emberek megbarátkoztak az új épülettel. Nos, úgy tűnik, ez az idő véget ért, elvégre az ötödször kiírt Gastro&Hotel Design Awardon mind az öt kategóriában nyert az épület.

A Hotel Clark lett...

  • Az év HotelDesign fővárosi szálláshelye
  • Az év HotelDesign új szállodája
  • Az év HotelDesign lobbija
  • Az év HotelDesign szállodai kertje/terasza
  • Az év HotelDesign szállodai logója, arculata

Talán ez utóbbival kevesebbet foglalkoztunk tavasszal. A hotel logója, arculata Baska Barbara tervezőgrafikust illeti, akinek az oroszlánfejes arculati eleme számos helyen visszaköszön az épületben.

A Lánchíd kőoroszlánjai ihlette logó összesen 1650 helyen található meg a szállodában, minden szobában legkevesebb tízszer felbukkan.

„A Hotel Clark nagyon gyorsan különleges és egyedülálló színfoltjává vált a fővárosnak, hamar bekerült a város vérkeringésébe. Mi mindig is tudtuk, hogy egy különleges épületet alkottunk meg a legjobb partnerekkel, de hatalmas megtiszteltetés, hogy ezt a Gastro&Hotel Design Awards hazai és nemzetközi szakmai zsűrije is elismerte” – fogalmazott Scheer Sándor tulajdonos, megjegyezve, hogy a hotel folyamatosan telt házzal működik.

Ez is érdekelhet:
Már karcolja a felhőket Európa legmagasabb épülete

A szentpétervári Lakhta Centre 462 méter magas, a 87 emelete legtöbbjét a Gazprom foglalja majd el.

budapest | dizájn | hotel clark | díj | építészet | design

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom