Öt kategóriában indult, mind az ötben győzött a rangos Gastro&Hotel Design Awardon az idén tavasszal nyitott Hotel Clark.
Budapest egyik legértékesebb, üresen álló telke éktelenkedett évtizedekig a Lánchíd budai hídfőjénél. Hosszas hányattatások után idén tavasszal átadták a sajátos, legyező formájú telken a Hotel Clarkot, amely már a megnyitásakor is nagy visszhangot keltett.
Az épületet tervező Anthony Gall akkor úgy nyilatkozott a Roadsternek, hogy volt egy „emésztési idő”, amíg az emberek megbarátkoztak az új épülettel. Nos, úgy tűnik, ez az idő véget ért, elvégre az ötödször kiírt Gastro&Hotel Design Awardon mind az öt kategóriában nyert az épület.
A Hotel Clark lett...
- Az év HotelDesign fővárosi szálláshelye
- Az év HotelDesign új szállodája
- Az év HotelDesign lobbija
- Az év HotelDesign szállodai kertje/terasza
- Az év HotelDesign szállodai logója, arculata
Talán ez utóbbival kevesebbet foglalkoztunk tavasszal. A hotel logója, arculata Baska Barbara tervezőgrafikust illeti, akinek az oroszlánfejes arculati eleme számos helyen visszaköszön az épületben.
A Lánchíd kőoroszlánjai ihlette logó összesen 1650 helyen található meg a szállodában, minden szobában legkevesebb tízszer felbukkan.
„A Hotel Clark nagyon gyorsan különleges és egyedülálló színfoltjává vált a fővárosnak, hamar bekerült a város vérkeringésébe. Mi mindig is tudtuk, hogy egy különleges épületet alkottunk meg a legjobb partnerekkel, de hatalmas megtiszteltetés, hogy ezt a Gastro&Hotel Design Awards hazai és nemzetközi szakmai zsűrije is elismerte” – fogalmazott Scheer Sándor tulajdonos, megjegyezve, hogy a hotel folyamatosan telt házzal működik.
Ez is érdekelhet:
budapest | dizájn | hotel clark | díj | építészet | design
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!