Elképesztő, mivel vennék körbe a világ egyik legikonikusabb épületét

Nem sok olyan város van a világon, amely az elmúlt évtizedekben olyan gyorsan és lenyűgözően fejlődött volna, mint Dubaj. Sorra nőttek ki a földből a felhőkarcolók, a százhatvan emeletes Burdzs Kalifa pedig beállította a világ legmagasabb épületének 828 méteres rekordját.

A város látképe azonban megváltozhat. Nyilvánosságra kerültek a Downtown Circle nevű koncepció tervei, amely szerint egy, az utcaszint feletti 550 méteres kör alakú épületgyűrűvel vennék körbe az ikonikus épületet.

A Downtown Circle belsejében lakótereket, valamint kereskedelmi és kulturális területeket alakítanának ki.

Nem ez az első alkalom, hogy elképesztően ambiciózus koncepcióterveket látunk Dubaj városképével kapcsolatban, de a Downtown Circle-nek minden kétséget kizárólag az eddigi leglátványosabb; nemcsak hatalmas léptéke, hanem innovatív belső terei miatt is.

A tervek szerint a kör kerülete több mint háromezer méter lenne, és öt hatalmas oszlop támasztaná alá.

A Downtown Circle két különálló gyűrűje egy hatalmas, Skypark nevű kerten keresztül kapcsolódna össze. Ez szavatolná az építmény fenntarthatóvá tételét, valamint városi, zöld ökoszisztémát biztosítana az épület bérlőinek és lakóinak.

(Forrás: BossHunting, fotók: Pictown Architectural Visuals)

burj khalifa | fenntarthatóság | dubai | építészet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom