Ebbe az étterembe kizárólag a kiválasztottak juthatnak be

Van egy étterem New York Newark repülőterének C terminálján, ahová nem lehet csak úgy asztalt foglalni.

A 2017-ben megnyitott előkelő Classified kizárólag a United Airlines légitársaság meghívójával elérhető.

De akkor hogyan lehet ilyet szerezni?

Az éttermet menedzselő OTG képviselője szerint a foglalást szándékosan rejtély övezi. Az utas e-mailen keresztül kap értesítést, de hogy aztán él-e a lehetőséggel, már az ő dolga.

A harminchat férőhelyes Classified helyén korábban egy szimpla tárgyaló működött, amit átalakítottak titkos étteremmé. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, semmiféle felirat vagy tábla nem jelzi a helyét, és a Newark egyetlen térképén sem szerepel. Kizárólag a kiválasztottak tudják, hogyan juthatnak el az étterembe a kiküldött meghívó alapján. Az egészet meglehetősen diszkréten kezelik: ha a meghívóval rendelkező személy megérkezik az étterembe, egy szürke öltönyös férfit kell keresnie, és közölnie vele, hogy asztalfoglalása van.

Maga a menü szezonális, amolyan háztáji jellegű, a finomságok pedig a legtöbb éttermi konyhával ellentétben fatüzelésű kemencében sülnek. Legnépszerűbb főételük a chilis homár, de a tengeri falatokat, a francia hagymalevest és a steaket is sokan kérik, mint ahogy a vegetáriánusok és a vegánok is tudnak miből válogatni.

A Classified elég népszerű a hírességek körében, mert a csendes és békés helyen zavartalanul tölthetik el az időt. Az étterem kizárólag a United Airlines törzsutasainak küld meghívót – ám ez korántsem jelenti azt, hogy mindenki kap, kaphat. Sokan kérdezik, merre található és hogyan lehetne valahogy meghívó nélkül bejutni, de ilyenkor a legmélyebb tisztelettel hárítják el a kérést, és hivatkoznak a szigorú üzletpolitikára.

Ha sehogy sem sikerült asztalfoglaláshoz jutni, a vendégek akkor is kaphatnak némi ízelítőt az exkluzív étterem kínálatából: a terminálon ugyanis működik egy francia étterem, ahová bárki beülhet és kipróbálhatja a Classified egyes fogásaihoz hasonló ételeket.

Ez is érdekelhet:

New York, New York, mit tettél velem?!

Sokáig plátói volt a szerelmünk, aztán mikor megláttalak, voltak fenntartásaim. Másodjára kicsit jobban megismertelek, és kezdtem belédhabarodni. New York, mit tettél velem?

(Fotók: OTG, Getty Images, Business Insider)

titkos | United Airlines | Classified | luxus | előkelő

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom