Az egyik legegészségtelenebb dolog ebben a ruhában utazni a repülőn egy légiutas-kísérő szerint

Jön a nyár, úgyhogy előkerülhet. De inkább ne kerüljön.

A légiutas-kísérőként dolgozó Tommy Cimato rendszeresen oszt meg hasznos tanácsokat a TikTok-oldalán, többek között azzal kapcsolatban,  hogy melyek a repülőgép legpiszkosabb helyei, amiket az utasoknak mindenképpen el kell kerülniük, vagy miért ne támasszuk a fejünket a repülőgép ablakához.

Kezdjük az utóbbival: a légiutas-kísérő szerint azért ne tegyük meg, mert nem tudhatjuk, hány felnőtt vagy gyerek törölte már a kezét vagy más dolgot az ablakba.

Amiben pedig soha ne repüljünk, az a rövidnadrág.

– Ugyanaz a helyzet, mint az ablakkal, sosem tudhatjuk, mennyire lesz tiszta az ülés, így ha hosszúnadrágot viselünk, kevesebb bacilussal találkozunk – mondja. Hosszúnadrág viselésével az utasok ugyanis elkerülhetik az üléssel való közvetlen érintkezést, ezáltal sokkal inkább védve lesznek a baktériumoktól.

Ha már baktériumok, a mosdó az egyik legpiszkosabb hely a repülőgépen, ezért nem ajánlott puszta kézzel megérinteni az öblítőgombot. Amikor lehúzzuk a vécét, használjunk szalvétát vagy zsebkendőt. Szintén érdemes az ülések lehajtható tálcáit is áttörölni egy fertőtlenítő-kendővel, mert azok sem éppen top tisztaságukról ismertek.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

rövidnadrág | repülés | tanács | légiutas-kísérő | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom