Egy asztal, egy szék, egy vendég – Egy mező közepén nyílik étterem Svédországban

Ennél jobban aligha lehet megfelelni a társadalmi távolságtartás szabályainak, ha étteremről van szó. 

A legtöbb országban a megfelelő intézkedések betartásával a következő napokban újranyitnak a vendéglátóhelyek. Az egyik általános szabály értelmében például az asztalokat megfelelő távolságra kell elhelyezni egymástól.

Egy svédországi étterem máris egészen más szintre emeli a távolságtartás fogalmát:

egyetlen asztalát egy mező közepére állítja, az ételt pedig maszkos és kesztyűs pincérek helyett drótkötélpályán érkező kosárban szolgálja fel.

Az ötlet Rasmus Persson és Linda Karlsson nevéhez köthető, akik egy családi ebéden gondolkodtak el az abszolút koronavírus-mentes éttermen – írja az Insider. Történt, hogy Karlsson szülei ragaszkodtak a kétméteres távolság betartásához, az ételt ezért a konyhaablakon keresztül szolgálták fel nekik egy szépen elrendezett kinti asztalon. – "Ezt mindenki számára elérhetővé kell tennünk. Megcsináljuk a világ első Covid–19-biztos éttermét" – mondta mindjárt Karlsson, és kedvesével együtt még aznap este össze is rakta a Bord för En (Asztal egy főre) névre keresztelt étterem honlapját.

Az egyszerű koncepcióhoz méltóan aztán a szezonalitásra törekvő menüt sem bonyolították túl: a korábban séfként dolgozó Rasmus Persson jóvoltából háromféle fogás készül, mellé egy koktél is jár,

a vendég pedig a nehéz időkre való tekintettel annyit fizet, amennyit jónak lát.

Naponta csupán egy embert fogadnak a Värmlandben felhúzott étteremben, mert egyrészt így kizárólag rá tudnak koncentrálni, másrészt ellenőrzésük alatt tartják a koronavírus-mentes vendégélményt.

Karlssonék remélik, hogy éttermük kellemes kikapcsolódást és pihentető élményt nyújt majd a vendégeknek, és lehetővé teszi számukra, hogy kizárólag magukra összpontosítsanak ahelyett, hogy a telefonjuk képernyőjét bámulják. "Szeretnénk arra ösztönözni az embereket, hogy leüljenek, és minőségi időt töltsenek el saját magukkal" – mondta Linda Karlsson.

A Bord för En május 10-től augusztus 1-ig tart nyitva.

A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:

(Fotó: Insider)

Bord för En | svédország | mező | koronavírus | egy vendég

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom