Élőben is megmutatta magát a Hajógyár

A Hajógyár Youtube-csatornája augusztusban indult, a koncepció szerint pedig naponta frissülő, magas színvonalú tartalmakkal kívánnak aktuális képet rajzolni a hazai zenei szcénáról. Több mint kétezer követőjük és a magyar könnyűzene kedvelői szeptember 29-én személyesen is találkozhattak az A38 Hajón.

A Youtube-csatornán helyet kapnak az életműveket bemutató videóktól kezdve a Hatvan névre keresztelt kihívásokig, amelyben például Gerendás Daninak kellett hatvan perc alatt számot írnia.

Ez a támogató, kísérletező gondolatiság az eseményen is megmutatkozott. Az este első felében magyar dalokat dolgozott fel Saiid, az Ék vagy például Ohnody. Az afterpartyn pedig kísérleti elektronikus zenével kezdett Iamyank, amelyet modulárisan épített fel hangról hangra, élőben. A program folytatásában Quixotic és az Analog Balaton is fellépett, majd Adis Abbé szettje zárta az estét.

A Hajógyár főszerkesztője, Dénes Adél elmondta, hogy szándéka hidat teremteni a zenei szcéna és az állami rendszer között. "Arra kérek mindenkit, hogy vegyen részt a szakmai diskurzusban, és lássa meg ebben a platformban a lehetőséget."

Hosszú távon egy olyan felületet kíván nyújtani az előadóknak, ami itthon minőségi sztenderddé válhat, ahol egymást támogató közösség épülhet, és amely izgalmasan prezentálja a folyamatosan megújuló magyar zenei palettát.

koncert | prieger zsolt | zene | hajógyár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom