Tűzoltóságból lett klubháza még nem volt New Yorknak – egészen mostanáig

Egy funkcióját váltott épületben mindig akad valami megragadó dolog, hiszen akad egy sztorija, ami izgalmasabbá teszi és a falai között üldögélve elgondolkodhatunk rajta, hogy előző életében milyen küldetést is teljesített. New Yorkban számos ilyenbe futhatunk bele: az egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontnál, a Penn Stationnél például egy korábbi tűzoltóság épületében helyezhetjük kényelembe magunkat egy pohár whisky társaságában.

A StyleMood egy 1885-ben felhúzott tűzoltóságot alakított át hangulatos klubbá.

A hat emeletet elfoglaló Habitast a cég első szállodájának témáját követve azért rendezték be a város egyik leghírhedtebb környékén, hogy afféle nyugodt menedékként szolgáljon.

Nem volt könnyű dolguk a tervezőknek, mert az elképzelés szerint a klubnak reflektálnia kellett a város vibrálására, meg kellett tartania az eredeti épület stílusjegyét, és persze követnie kellett a hotel hagyományait.

Végül egy többféle szerepre kapható, közösségi térként aposztrofálható klubbal gazdagodott a kreatív energiákban amúgy sem szűkölködő New York. Egy olyan helyet alkottak, ahol ismerős környezetben otthonosan érezhetjük magunkat, kapcsolatokat építhetünk, pihenhetünk, zenét komponálhatunk (!), finomakat ehetünk, és persze dolgozhatunk is.

Az enteriőr a régi és a modern világ keverékeként üdvözli vendéget, miközben jó néhány elemet (ablakok, kandalló) megtartott az eredeti, tűzoltósághoz tartozó berendezésből.

A recepcióspult egy gőzhajó törzséből épült,

odabent pedig találunk például egy 1955-ben készült Steinway zongorát, főként életmód magazinokkal telepakolt mini könyvtárat, vintázs szekrényekkel felszerelt bárt, és retro, valamint modern stílusú bársonykanapékat.

A társalgón kívül többek között vetítőszoba, jóga- és meditációs helyiségekkel támogatott wellness-részleg elégíti ki az igényeket, de fölmehetünk a tetőtérbe megcsodálni a New York-i panorámát, kimehetünk a pálmafákkal díszített, klasszikus vöröstégla falakkal körbevett udvarra, plusz ha úgy alakul, alvókapszulákban akár a klubban is tölthetjük az éjszakát.

Ez is érdekelhet:

Az unalmas tanulásból közösségi élmény lesz egy ilyen egyetemi épületben

Kétségtelen, hogy létezik néhány gyönyörű egyetemi kampusz az Egyesült Államokban, amelyek kvázi exkluzív kisvárosként működnek, és lenyűgöző terekkel, épületekkel büszkélkedhetnek. A University of Massachusetts most egy igazán feltűnő épülettel bővült, amelynek falai éppen eldőlő dominókra emlékeztetnek.

(Fotók: Dezeen)

funkciót váltott | panoráma | tégla | penn station | klubhelyiség

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom