Ebben a múzeumban szó szerint el lehet tölteni az éjszakát

Szívesen büszkélkednek Japánban (is) a szállodák a helyi művészeti közösséggel ápolt szoros kapcsolatukkal, de amit ez a kiotói hotel, vagy inkább művészeti galéria fel tud mutatni, azt talán egyik másik sem az országban.

A BnA Alter Museum Kiotó városában egy tízemeletes, keskenynek mondható, fehér homlokzatú épületben kapott helyet.

Ez a BnA harmadik projektje, de az első Tokión kívül. Négy művészeti galériát rendeztek be, plusz ajándékboltot, kávézót, és társalgót is találunk benne, no meg a város leghippibb bárját. A lényeg persze a harmadik és a tizedik emelet közötti részt elfoglaló szobákon van,

melyeket nyugodtan hívhatnánk kiállítóteremnek is.

Az épület különböző helyiségeiben a fantáziájukat eléggé szabadjára engedett japán kortárs művészet legjobbjainak (többek között Buku Akijama Buku, Kobajasi Muku, Komija Taro és Nakata Yumi) kiállítása látható.

Összesen tizenöt művész kreációját helyezték el a harmincegy lakosztályban. Akad közöttük hagyományos falfestmény, digitális műremek, interaktív hang- és fényinstalláció, freskóként funkcionáló, zavaros fantáziavilágba illő díszes mennyezet, de van, ahol a bútorok, máshol pedig konkrétan az egész szoba a műalkotás.

Mindegyik drasztikusan különbözik a többitől, közös bennük viszont, hogy erőteljesen feszegetik a határokat.

Az egész tehát egy tízemeletes galériaként is felfogható, melyben aludni lehet – bár a legtöbb szobára nem feltétlenül a pihentető jelzőt aggatnánk, szóval, csak azok vállalják be az éjszakát ebben a szállodában, akiknek az olykor meghökkentő és nyugtalanító dizájnelemek sem zavarják az álmukat.

Ez is érdekelhet:

Nemcsak Kiotó, hanem egész Japán szíve ez a bensőséges hangulatú hotel

Küldetése szerint stresszmentes pillanatokkal kívánja kényeztetni a szállóvendégeit.

(Fotók: Wallpaper)

lakosztály | kiállítás | szoba | alkotás | hotel

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom