Elképesztő őszi ízek teszik csodálatossá ezt az ételt

A népszerű olasz étel, a lasagne húsmentes változatban is lehet elképesztően finom és tartalmas.

Érdemes az ősz szezonálisa alapanyagait felhasználnunk elkészítése során, tegyük spenóttal és sütőtökpürével különlegessé és egészségessé!

Hozzávalók:

  • 2 csésze sütőtökpüré
  • 2 csésze ricotta sajt
  • 1/2 csésze tej
  • 1 csésze főtt, pürésített spenót
  • 3 csésze mozzarella sajt
  • 2 fokhagymagerezd összezúzva
  • só, szerecsendió, bors
  • fél doboz lasagne tészta
  • 1/2 csésze parmezán sajt a tetején
  • 1/4 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1/4 teáskanál szárított bazsalikom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, közben pedig készítsük el a sütőtökös szószt! A sütőtököt pucoljuk meg, kockázzuk fel és főzzük puhára enyhén sós vízben! Botmixer vagy turmixgép segítségével pürésítsük, adjuk hozzá a ricotta felét, a tejet, ízesítsük egy nagy csipet sóval és szerecsendióval!
  2. Készítsük el a spenótos szószt is! Ahhoz, hogy tökéletes íze és állaga legyen, össze kell kevernünk a spenótot a maradék ricottával, a mozzarella felével, a zúzott fokhagymával. Sózzuk és borsozzuk ízlésünk szerint.
  3. Főzzük elő enyhén sós vízben a lasagne tésztát, szűrjük le!
  4. Állítsuk össze a lasagnét! Egy hőálló tál alját olajozzuk be, oszlassuk el rajta a sütőtökös szósz felét! Szórjuk meg egy kevés mozzarellával, majd sorakoztassunk rá tésztát! A következő réteg legyen a spenótos szósz fele, ezt is szórjuk meg egy kevés sajttal. Ismételjük a rétegeket addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak! A tetejére tegyük rá a maradék mozzarellát és a parmezánt! Szórjuk meg a piros paprikával és a bazsalikommal!
  5. Fedjük le a hőálló tálat alufóliával, és süssük a lasagnét 30 percig! Az idő leteltével távolítsuk el a fóliát, és süssük további 10 percig, hogy a sajt rápirulhasson!
Ez is érdekelhet:
Kihagyhatatlan őszi levesek, melyek harminc perc alatt elkészülnek

Garantáltan átmelegítik a testünket-lelkünket.

(Fotók: Getty Images)

recept | gasztronómia | húsmentes | olasz | konyha | vega

FOLYTASD EZZEL

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A nyár titkos karmesterei nélkül nincs biztonságos repülés
Hirdetés