Lehet, hogy nem vetted észre, de egy ideje ennyivel fizetsz többet az éttermekben

Persze, nem mindenhol.

Miután a vállalatok már úgy érzik, hogy az ételek és italok árában lélektani határokhoz érkeztek, így alternatív módon, a szervizdíj emelésén keresztül hárítják át a költségeket a vendégekre – írja a Portfolio.

Ez a jelenleg nagyjából megszokott tíz helyett tizenkét-tizenöt százalékot jelent.

Az indoklás szerint az ételek és italok árán már nem tudnak annyit emelni, hogy a vendégeknek az elfogadható legyen. Az éttermeket is sújtotta az energiaárak emelkedése, az alapanyagok drágulása, vagyis összességében a rekordmértékű infláció, miközben a béreket is emelniük kell. Idén a legtöbb étterem legalább tíz százalékkal növelte a kereseteket, hiszen a vendéglátásban továbbra is érdemi munkaerőhiány tapasztalható. Ezeket pedig a fogyasztói árakban is érvényesíteniük kellene, de nem mindig tudják megtenni – olvasható a Portfolio cikkében.

Mostanra kisebbfajta káosz alakult ki a szervizdíj kapcsán, mert továbbra is vannak éttermek, ahol nincs, míg máshol a tizenöt százalékot is elérheti.

(Forrás: Portfolio, fotók: Getty Images)

drágulás | áremelés | szervizdíj | itthon | étterem

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa