Óriási botrány lett egy étterem akciójából, ami a vendég testalkatához méri a kedvezményt

Egy észak-thaiföldi vendéglátóhely különös szabálya alaposan felkavarta a kedélyeket.

A helyen ugyanis a vékony testalkat "vékony" számlát jelent, míg a testesebb vendégek teljes árat fizetnek. Ez pedig sokak szemében diszkriminatív, sőt megalázó helyzet.

A  Chiang Mai Breakfast World nevű kávézóról van szó, ahol a vendég akkor remélhet olcsóbb reggelit, ha sikeresen átpréselte magát a bejáratnál felállított különböző szélességű fémrudak között.

A kedvezmény mértéke 5 és 20 százalék között mozog, attól függően, milyen résen jut át a próbálkozó. Aki viszont nem fér át egyik nyíláson sem, kénytelen a teljes összeget kifizetni.

Természetesen hamar megbolydult a közösségi média, miután egy brit utazóblogger-páros közzétette a furcsa promócióról készült videóját.

„Na, és te melyiken jutnál át?” – kérdezték követőiktől az Instagram-posztban, amelyet rövid időn belül több ezren kommenteltek. A reakciók vegyesek voltak: míg sokan testképrombolónak, sőt megalázónak nevezték a kezdeményezést, mások frappánsnak és figyelemfelkeltőnek.

A legszűkebb nyílás fölé egyébként korábban az „Étel ingyen” feliratot helyezték el, jelezve, hogy aki ezen átjut, az nemcsak vékony, de szerencsés is, hiszen fizetés nélkül távozhat. Ezt az opciót végül csendben eltörölte az étterem vezetősége.

Aki olaszországi utazást tervez és csak felületesen ismeri az ottani vendéglátást, talán elgondolkodott már rajta, mi lehet a különbség egy osteria és egy trattoria között, mi az az enoteca és vajon a ristorante csupán éttermet jelent-e? Az országot járva többféle típusú vendéglátóhelyre lehet beülni, a köztük lévő különbségek pedig nem mindig egyértelműek. Manapság a különböző olasz éttermek közötti határok elmosódtak, pedig régebben evidens volt a  hierarchia: az osteria számított a legspártaibbnak, a ristorante pedig a legelegánsabb és legdrágább étteremnek. Most viszont simán előfordulhat, hogy egy osteriában többet kell fizetni, mint egy ristorantéban. Segítünk eligazodni.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, illusztrációk)

botrány | thaiföld | kedvezmény | étetrem | vékony | testalkat

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom