Ez a mesebeli hangulatú kis falu a világ legszebb települése

A Uswitch a közösségi médiában való népszerűséget felmérve adományozta oda a megtisztelő címet.

Visszatérő álomként sokak fejében megfordul a vidékre költözés gondolata, mert hát ki ne szeretne idilli körülmények között, festői tájjal átölelt faluban, csendben, békében, nyugalomban élni?

Egy nemrégiben készült felmérés szerint a favidéki ingatlanok iránt érdeklődők száma markánsan megnőtt az előző évhez képest.

Ennek tudatában a többek között pénzügyekkel és biztosítással foglalkozó Uswitch elemezte a két vizuális központú közösségi platformot, az Instagramot és a Pinterestet, hogy kiderítse, melyek a legszebb, legnépszerűbb települések a világon.

Úgy tűnik, Európa számos gyöngyszemet rejteget, merthogy a top tízben szereplő falvak közül hat a kontinensen található.

A lista élén a lenyűgöző görögországi Oia áll, valamivel több mint 1,6 millió közösségimédia-megjelenéssel, melyek túlnyomó többsége Instagram-posztokból származik.

A Szantorini szigetén megbújó,

meredek sziklákról lefelé néző, mesebeli hangulatú település hófehér házaival, csodás tengerparti panorámájával, szűk utcácskáival évek óta letarolja a képeslap- és a háttérkép-piacot.

A második és a harmadik helyen a vietnámi Ha Long Bay és a törökországi Göreme tanyázik, egyenként több mint 1,1 millió poszttal.

A nálunk is népszerű ausztriai Hallstatt 800 ezer körüli megjelenéssel a negyedik helyet szerezte meg. Ha az ötödik és a hatodik helyezettet személyesen keresnénk fel, akkor a világ másik végére kellene repülni értük: előbbit az ausztráliai Mission Beach, utóbbit az új-zélandi Wanaka birtokolja. Hetedik lett az itáliai Vernazza, félmillió körüli közösségimédia-megjelenéssel.

A top tizet a japán Shirakawa-Go, a skóciai Tobermory és a portugáliai Azori-szigeteken található Furnas zárja.

Mivel több mint félmillió természetes tó található Európában, ezért nehéz dolgunk van választani, ha olyan tóparti pihenést szeretnénk, ami nemcsak emlékezetes lesz, hanem egyben festői környezetben is játszódik. A keresgélés és a tervezés megkönnyítése érdekében a Lausanne Tourisme összegyűjtötte a leginkább Instagram-pozitív  tavakat a kontinensről, hogy némi inspirációt nyújtson.

(Forrás: Uswitch, fotók: Unsplash, Pixabay)

legszebb | lista | top 10 | nagy sztori | rangsor

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom