Ezekkel a fogásokkal lesz igazán különleges a karácsonyi menüsor

Hétfogásos menüsort állítottunk össze azoknak, akik ki akarják hozni a maximumot az ünnepi vacsorából. Háromféle előételt, egy könnyed levest, egy isteni főételt, és egy krémesen lágy desszertet ajánlunk.

Sajtgolyók

Egy pohár bor, egy szem szőlő sajtba rejtve, pisztáciába hempergetve. Mi lehetne ennél tökéleteseb nyitánya egy ünnepi vacsorának?

A sajt választásánál törekedjünk arra, hogy jól formázható, puhábbat használjunk, amelynek az íze jól harmonizál a szőlő édességével!

Füstölt lazac

A lazac füstös ízvilágát remekül kiegészíti a creaker és a krémsajt.

Rendkívül egyszerű, de annál finomabb amouse bouche-t kapunk, ha a kekszre teszünk egy kevés kaporral ízesített krémsajtot, és arra helyezünk egy falatnyi lazacot.

Garnéla koktél

Klasszikus előételnek számít a garnélakoktél, pontosan ezért nem lehet vele mellé lőni.

Ráadásul a garnéla öt perc alatt elkészíthető, így a fogás nemcsak ízletes, de gyorsan tálalható is.

Gyömbéres paradicsomleves

A klasszikus olasz paradicsomlevesen tudunk csavarni egyet, ha tovább ízesítjük egy kevés friss gyömbérrel és minimális tabasco szósszal, amely így még ünnepibb hangulatot kelt majd a különleges fűszerezettsége miatt.

Caprese

A leves után nem maradhat el a saláta sem.

Maradva az olasz vonalon, friss bivalymozzarellával, paradicsommal és bazsalikommal készítsük egy könnyű capresét, amely remekül felvezeti a főételünket!

Bárányborda

Friss fűszernövényekkel, fokhagymával és dijoni mustárral ízesített,

tökéletesre sütött bárányborda egy ízes mártással fejedelmi főétel lehet karácsonykor.

Készíthetünk mellé egyszerű sült zöldségekből köretet, de a krokett is tökéletes választás lehet!

Csokoládé mousse

A csokoládé mousse torta egy réteg puha piskótából, egy feszes krémből és egy réteg étcsokoládéból áll.

Ha ennél egy fokkal egyszerűbb desszertet álmodtunk meg, érdemes a mousse-t lágyabb állagúra készíteni, és martinis pohárban pohárkrémként kínálni.

Ez is érdekelhet:
Jamie Oliver legütősebb vegán receptjeivel lesz különleges az ünnepi vacsora

A menüsort elnézve kicsit sem hiányzik a hús a fogásokból. 

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

karácsony | ünnep | előétel | ünnepi menü | menü | főétel

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom