Ezen a rejtélyes izlandi helyen vagy felfelé vagy lefelé vezet az út

"Minél mélyebben ismerem, annál jobban azt érzem, hogy még csak a felületét kapargatom."

A sejtelmes mondat Nagy Gábortól származik, és Izlandra utal. Ő az a fotós, aki korábban már elvitt minket a túlvilágra és Izland különböző izgalmas pontjaira.

Ezúttal ismét a tűz és a jég szigetén kötött ki, egészen pontosan Thórsmörkben, a gleccserek, folyók és kanyonok övezte hatalmas túraparadicsomban, ahol vagy felfelé, vagy lefelé vezet az út.

"Most töltöttem először ilyen hosszú időt egy helyen, de a folyamatosan változó időjárásnak és a rengeteg látnivalónak köszönhetően mindig új arcát tudta mutatni a régió. Izland nekem egy megállíthatatlan inspirációs forrás" – mondja Gábor az utazásról, kiegészítve a sztorit a túra háttértörténetével.

"Tavaly nyáron készítettem egy fotósorozatot a Volcano Hutsnak, és már akkor elkezdett körvonalazódni bennem egy újabb sorozat nekik, amiben nem a nyári mélyzöldek, hanem az őszi színek dominálnak. Miután sikerült lefixálnunk egy újabb együttműködést, augusztusban rám írt az osztrák Dachstein cipőmárka vezető dizájnere egy másik izlandi fotósorozatom kapcsán, hogy szeretnének velem dolgozni. Kapóra jött, hogy két hónapon belül megyek vissza Izlandra, úgyhogy hozzámvágtak öt pár magashegyi bakancsot, így egyszerre két ügyfélnek dolgoztam abban a nyolc napban, amit kint töltöttem Thórsmörkben." Ahol egyébként csak gyalog lehet közlekedni. Napi húsz-harminc kilométer volt a megtett átlaga, gyakran kétezer méter szintkülönbséggel.

Sok helyen járt, melyek közül állítása szerint nehéz lenne megjelölni egy kedvencet (a teljes sorozatot itt lehet megnézni). "Talán egy gleccserfolyó, amelyen harminchat kilométer gyaloglás után kellett másodszor átkelnem – először reggel hatkor gázoltam át rajta, épphogy térdig ért a kétfokos víz, hazafelé viszont az egész napos olvadásnak hála a megeredt folyó viszont már bőven a csípőmig. Nem töltöttem több időt egy percnél a jeges vízben, de az tetszett a legjobban, amikor végre ki tudtam kászálódni a túlparton. Fél órába telt, mire újra tudtam indítani a vérkeringést a lábaimban."

Ez is érdekelhet:

Izland, ahogyan eddig még nem láttad, egy magyar fotóstól

Tóth Gergely szeptemberben ismét Izlandon járt, csodás képeit pedig először itt, a Roadsteren publikáljuk.

(Fotók: Nagy Gábor)

gleccser | kanyon | folyó | fotók | Thórsmörk

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom