Ezért van mindig egy kicsit hűvösebb a repülőgépek fedélzetén

Még a nyár közepén, a legnagyobb kánikulában is gyakran érezhetjük úgy, hogy fázunk a repülőn. De miért van mindig ilyen hideg a fedélzeten évszaktól függetlenül? És ilyenkor miért nem szabályozhatják a hőmérsékletet a légiutas-kísérők?

Vanessa Settimi, a Swoop Airlines légiutas-kísérője elmondta, jó oka van annak, hogy a kabinokat úgymond hidegen tartják.

A hűvösebb hőmérséklet ugyanis csökkenti a turbulencia alatt előforduló rosszullétek esélyét, és megelőzheti, hogy az ájulásra hajlamos utasok elájuljanak.

„A kabin hőmérsékletét a pilóták szabályozzák” – magyarázta Settimi. „Bár az utasok gyakran kérik, hogy legyen melegebb a fedélzeten, a hőmérséklet általában hűvösebb marad.”

Settimi azt javasolja, hogy vigyünk magukkal saját takarót vagy pulóvert, hogy komfortosabban érezzük magunkat. Settimi kedvenc repülős szettjébe egy pár futócipő, hosszú nadrág, póló és egy cipzáras pulóver tartozik. „Lehet, hogy ez csak a légiutas-kísérő mivoltom miatt van, de soha nem fogok szandálban és trikóban utazni!” – mondta.

Van néhány további tanács is, amit a fázósabb utasok megfogadhatnak. Samantha Brown utazási szakértő szerint érdemes sálat és kapucnis pulcsit magunkra venni vagy legalább a kézipoggyászba eltenni. Ha még sincs rájuk szükség, használhatjuk nyakpárnaként. Akár még egy pár kesztyű is jól jöhet, amennyiben tényleg nagyon hideg van, de egy forró ital is segíthet melegen tartani a kezünket.

Az utaskísérőktől sok érdekességet meg lehet tudni, itt például azt árulták el, milyen fura kéréseket kapnak az első osztályon utazóktól, itt pedig azt tudjuk meg, mivel idegesítik őket leginkább az utasok.

(Forrás: NY Post, fotók: Getty Images)

hideg | fedélzet | repülés | repülőgép | hűvös | magyarázat

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom