Ezért várják nagyon szeptember végét a New York-i éttermek

Hat hónappal azután, hogy a Covid–19 beszántotta a város vendéglátóiparát és dolgozók százezrei maradtak munka nélkül, New York állam kormányzója engedélyezte a zárt terű éttermek és bárok újranyitását.

Andrew Cuomo szeptember 30-át jelölte meg újraindulási dátumként,

első körben huszonöt, novembertől akár ötvenszázalékos kapacitással működhetnek a helyek.

Ugyan a szabadtéri vendéglátóhelyek június végén már üzembe állhattak a metropoliszban, az étteremtulajdonosok folyamatos lobbizása, valamint az időjárás várható változása mégis arra késztette a városvezetést, hogy engedélyt adjon a beltéri helyek újraindítására is. Bill de Blasio, New York polgármestere korábban úgy nyilatkozott, hogy akkor gondolják át a beltéri étkezés visszatérésének lehetőségét, ha a fertőzési arány két százalék alatt marad a városban. Mivel az elmúlt egy hónapban az egy százalékot sem érte el, ezért az újranyitás mellett döntöttek.

Természetesen mindez szigorú szabályozás mellett történhet, íme a legfontosabb intézkedések:

  • az éttermek huszonöt százalékos kapacitással működhetnek;
  • a maszkviselés minden esetben kötelező, kivéve persze az étkezésnél;
  • belépésnél testhőmérsékletet mérnek;
  • amennyiben egy társaság érkezik ebédre vagy vacsorára, egyvalakinek meg kell adnia az adatait az étteremben egy esetleges későbbi kontaktkutatáshoz;
  • valamennyi étteremnek továbbfejlesztett levegőszűrő-rendszert kell telepítenie, bár ennek módja pontosan még nem tisztázott;
  • az asztalokat egymástól legalább két méterre kell elhelyezni;
  • a vendéglátóhelyek csak éjfélig lehetnek nyitva;
  • a patronálók nem ülhetnek a bárpultnál;
  • minden helynek kötelező megadnia a férőhelyei számát és egy telefonszámot, melyen a társadalmi távolságtartás szabályait megszegőket lehet jelenteni.

New Yorkban mintegy ezer étterem és bár zárt be a világjárvány kezdete óta, köztük olyan népszerű és felkapott helyek, mint a TAK Room a Hudson Yardsnál, az Uncle Boons, a Banty Rooster, a China Blue és a Hop Shing.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Eater, fotók: Unspalsh)

bár | szeptember 30 | újranyitás | beltéri | étterem

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom