Szakértők szerint ezt a gyümölcsöt kell fogyasztani a repülőn

A repülés okozta stressz és a levegőben utazással járó különféle hatások befolyásolhatják az étvágyat és az ételek ízét, de a szakértők szerint van egy gyümölcs, aminek elfogyasztása után jobban érezzük majd magunkat a fedélzeten.

Dr. Rosie Godeseth, a Vitality orvosi igazgatóhelyettese azt ajánlja, hogy gazdag magnézium- és káliumtartalma miatt fogyasszunk banánt repülés közben.

Dr. Godeseth arra is rávilágított, hogy a repülés okozta stressz hogyan befolyásolhatja az éhségérzetet. A The Telegraphnak adott interjújában kifejtette: "Többeknél megzavarhatja az éhségérzetet szabályozó hormonokat, például a leptint. Az ízlelésre is hatással lehet, mivel az fedélzeti környezet tompítja az érzékszerveinket, mondjuk az utastér megvilágítása, a stressz és még a fedélzeti szórakoztatás is befolyásolhatja a dolgokat".

A hosszabb repülőútra készülőknek a dietetikusok azt tanácsolják, hogy könnyebb, egyszerűbb ételeket válasszanak. Érdemes kerülni a cukrot és korlátozni a fehérjebevitelt.

Felszállás előtt a lassabban felszabaduló energiát biztosító szénhidráttartalmú ételek jelentik az optimális választást, illetve Nmami Agarwal dietetikus szerint a repülés közbeni tökéletes nassolni való a banán.

"Tele van káliummal, ami szabályozhatja a vérnyomást, és segít enyhíteni a repülés közben fellépő izomgörcsöket" – mondja.  "Ajánlható még a narancs is, mivel C-vitaminban gazdag, ami segít az immunitás erősítésében."

Agarwal erősen javasolja továbbá a zöld gyümölcsökkel, például zöld almával vagy kivivel és mandulatejjel kevert turmixot is, mert az sokat segít a hidratálásban a repülés ideje alatt.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

tipp | banán | fogyasztás | szakértők | repülés | ajánlás

FOLYTASD EZZEL

Ezekkel az elektromos bringákkal stílusosan tekerhetsz hegyen-völgyön-városon át

Így készülnek a prémium bútorok Magyarország legnagyobb gyártójánál

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Kulisszák mögött: megnéztük hogy készülnek a prémium bútorok
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom