Ezt üzeni nekünk egy Pekingben élő magyar tanár

Pár gondolat onnan, ahol már túl vannak a nehezén.

Izing Patrik, a testvérem öt éve él Kínában, ahol tanárként dolgozik egy nemzetközi iskolában. A koronavírus-járvány miatti karantén java részét pekingi otthonában töltötte február elejétől kezdve. A szigorú előírásokat (csak maszkot viselve megy ki, a lakásába kerülő bármilyen tárgyat, a bevásárolt termékeket alaposan lemossa, együttműködik a hatóságokkal stb.) a mai napig követi.

Eddig január közepétől kezdve mi, a családja aggódtunk érte Magyarországról, most, hogy a helyzet normalizálódni látszik Kínában, és Pekingben is kezd visszatérni az élet a normális kerékvágásba, a helyzet megfordul. Ezért úgy döntött, egy Facebook-posztban osztja meg gondolatait a helyzettel kapcsolatban.

Sziasztok,

Gondoltam, küldök egy kis bátorítást innen Kínából, ahol úgy fest, a nehezén már túl vagyunk.

Azt hiszem, pontosan tudom, min mehettek most keresztül. A bizonytalanságnál valószínűleg nincs rosszabb érzés. Ezt sok mindenben tudjuk kontrollálni: ha nem tudjuk, merre tart egy párkapcsolat, van-e fejlődési lehetőség a munkahelyünkön, vagy egy könyv unalmasan halad, fogjuk és elvágjuk a helyzetet ott, ahol van. A rossz hír is jobb, mint nem tudni, mi lesz.

Itt most ez nem lehetséges, és ez így is lesz egy darabig. Ezt kár szépíteni, Európa nem diktatúra, ott ez a helyzet lassabban fog helyreállni. Apró dolgokat érdemes tenni, amiket megtehetünk otthon: elfoglalni magunkat, elérhető célokat kitűzni, nyelvet tanulni online, sakkozni, vagy megismerkedni a meditációval. Ezek kicsit csillapítják majd a bennünk lévő félelmet, és le is foglaljuk magunkat valami hasznossal.

Mi sokkal többet főzünk a barátnőmmel, Irinával, sokat vagyunk együtt, csikungozunk, és ha lehet, nagyokat sétálunk. De persze videójátékokat sem játszottam ennyit tizennégy éves korom óta, mint most.

Nem akarok most elmenni a buddhizmus irányába, és elmondani, hogy mennyire is igaz az ilyen pillanatokban, hogy csak a belső értékeinkbe kapaszkodhatunk. Kicsit talán olyan most, mint amikor majd meghalunk? Mibe fogunk ott kapaszkodni? A tudat természetébe lehet maximum, mivel a gatyánk már nem lesz rajtunk. Lehet aggódni, tudom, van miért, de ha van terünk rá, akár a rengeteg jót is megláthatjuk.

Idővel otthon is minden egyre jobb lesz, és a kérdés igazából, amit fel kell tennünk majd magunknak és egymásnak, az lesz, hogy akarjuk-e egyáltalán, hogy minden visszatérjen abba, amilyen volt. Reset vagy Restart.

Kitartás és nyugalom, minden rendben lesz.

kína | izing patrik | peking | koronavírus-járvány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom