Ölelj meg egy fát és utazást nyerhetsz Finnországba!

Hogy mit adtak nekünk a finnek? Többek között feleségcipelő viadalt, sárfocit, és nemzetközi léggitárversenyt. Ha ez nem lenne elég, máris itt a következő extra hóbortjuk.

Augusztus 21-én Leviben immáron másodszor rendezik meg a Faölelő Világbajnokságot. A nézők több közösségi platformon, a Facebookon és a Twitteren keresztül is figyelhetik a tornát. de lehetőségük van arra is, hogy részt vegyenek egy virtuális faölelésen, és aztán kétszemélyes utazást nyerjenek a finn Lappföldre.

Az esemény házigazdája a Finnország északi részén élő HaliPuu család, melynek tagjai mindent megtesznek az erdőik védelme és állapotuk megóvása érdekében.

Maga a verseny a HaliPuu-erdőben zajlik, és a járvány miatt csak meghívásos alapon lehet elindulni rajta, az eseményen résztvevők pedig Levi jelenlegi lakosai közül kerülnek ki.

Mivel a város egy menő sí- és üdülőterület is egyben, ezért nem meglepő módon ezek a lakosok a hazájukat képviselik, vagyis Ukrajna, Spanyolország, Olaszország, Finnország, Németország, Svájc, Oroszország, Skócia és az Egyesült Államok is delegál indulót a mezőnybe.

A versenyszámok között lesz gyorsölelés, felszentelés és szabad stílusú viadal. A győztes elnyeri a 2021-es faölelő világbajnoki címet és egy privát Arctic Cocooning-élményt (melynek lényege, hogy a vendég függőágyban fekszik az erdő mélyén) is kap a HaliPuu-ékkal.

Aki esetleg most nem az üdülőközpontban tartózkodik, de megjött a kedve a fák versenyszerű ölelgetéséhez, annak sincs oka búsúlni, mert még kvalifikálhatja magát a hónap közepén indult és augusztus 28-ig tartó online megmérettetésre. A nevezés egyszerű: az Instagramra kell posztolni egy megfelelő hashtagekkel (#TreeHugging2021 és #HaliPuu) ellátott olyan fotót, amin az induló, netán egy családtagja vagy barátja éppen egy fát ölelget. A képhez mellékelni kell a fa koordinátáit és leírni, hogy miért szereti  a jelentkező az adott fenyőt, tölgyet, bükkfát, vagy bármilyen más fajtát, valamint miért kedveli úgy általában a faölelgetést.

Az online játék győztese meghívást kap a jövő évi világbajnokságra, emellett pedig egy kétszemélyes, exkluzív utazást is nyer, amely magában foglalja az oda- és visszaútra szóló vonatjegyeket egy éjszakai vonat hálókabinjában Helsinkiből Rovaniemibe, egy egyhetes tartózkodást Leviben, továbbá egy privát cocooning élményt a HaliPuu-erdőben.

Aki esetleg élőben követné az ölelgetős küzdelmeket, ide kattintva megteheti.

Korábban megírtuk, hogy a világjárvány soha nem látott távolságra sodort minket egymástól, holott a feszültségekkel és gondokkal terhelt időszakban az ölelésre nagyobb szükségünk van, mint valaha. Egy izlandi erdész, Þór Þorfinnsson azt javasolja, hogy rendszeresen öleljünk fát az egészségünk érdekében.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images, Pixabay)

faölelés | természet | finnország | finn | nyeremény

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom