Ha ezzel a vasúttársasággal utazol, elültethetsz egy fát is

Szép kezdeményezés!

Az Eurostar bejelentette, hogy egy környezetvédelmi szervezettel együttműködve segít csökkenteni a vonatozások karbonkibocsátását.

A nagysebességű vasúti szolgáltatás – amely az Egyesült Királyságot köti össze a kontinens bizonyos célállomásaival –, a Trees4Travellel partnerségben lehetőséget kínál az utasoknak arra, hogy útjuk lefoglalásakor egyúttal elültessenek egy fát is. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy az Eurostar for Business üzleti utazási platformon keresztül jegyet vásárlók három font (kb. 1400 forint) felárat fizethetnek, amelyből egy fa ültetését finanszírozzák. A vasúttársaság azt is vállalta, hogy minden adományt kiegészít.

A facsemetéket a fejlődő országokban (mint például Haitiben) zajló erdőtelepítési projekt keretében ülteti a Trees4Travel csoport. A cél az ökoszisztémák és a biológiai sokféleség helyreállítása, valamint a foglalkoztatás révén az őslakos közösségek támogatása.

Az ehhez hasonló programok korábban több kritikát is kaptak már, mondván a vállalatok csak a divatot követve próbálnak megfelelni a környezettudatosságnak. Az ilyen projektek esetleg olyan fák telepítését eredményezhetik, amelyek nem illenek az adott környezetbe, vagy olyan monokultúrás erdőket hozhatnak létre, melyekből hiányzik a biológiai sokféleség. A faültetési programoknak a meglévő ökoszisztéma és a folyamatban részt vevő közösségek javát kell szolgálniuk és persze az is fontos, hogy biztosítsák a fák gondozását az elkövetkező években.

Az Eurostar az üzleti ügyfeleinek egyre növekvő igényét igyekszik kielégíteni azzal, hogy több környezetbarát utazási kezdeményezéseket szorgalmaz. "Büszkék vagyunk rá, hogy az Egyesült Királyság és a kontinens közötti utazás zöldebb alternatívájátjelentjük, ezzel együtt pedig elkötelezettek vagyunk a környezetre gyakorolt hatásunk csökkentése mellett is" – mondta Paul Brindley, az Eurostar értékesítési és forgalmazási részlegének vezetője.

Az Alpok hegyeitől kezdve a kristálytiszta tavakon át a napsütötte Földközi-tenger partvidékéig Olaszország a hatalmas, gyönyörű kontrasztok országa. És mindez most minden eddiginél könnyebben elérhető, köszönhetően annak az új, nagysebességű vonatnak, amely az ország északnyugati részén fekvő Genovát köti össze a déli gyöngyszem Nápollyal.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

fenntarthatóság | jegy | projekt | eurorstar | uratás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom