Egy légiutas-kísérő elárulta, milyen ruhadarabok viselése miatt tilthatják meg, hogy felszállj a gépre

A repüléshez történő ruhaválasztás nem mindig sima ügy, különösen, ha figyelembe veszünk olyan tényezőket, mint a kényelem, a stílus és hogy esetleg kitiltanak-e a repülőgép fedélzetéről. Merthogy utóbbi is megeshet.

A crop topok viselésétől kezdve a túl sok, szabadon hagyott testfelület mutogatásáig, az elmúlt években jó néhány utasnak tagadták már meg a fedélzetre lépést a nem megfelelő öltözék miatt.

Bár egy esetlegesen túl szűk ruha miatt megtörténhet hasonló, a 33 éve légiutas-kísérőként dolgozó Mary Jo Manzanares további okokat is ismertetett.

Elmagyarázta például, hogy egy ártalmatlannak tűnő beszólás vagy egy pólón lévő szlogen könnyen utasok közt kialakuló vitákhoz vezethet. "Amikor több ezer méter magasra emelkedsz, bármikor előfordulhat, hogy az utasok beszélgetnek, vagy viccelődnek, netán nem helyénvaló megjegyzéseket tesznek egymásnak, és ha ehhez hozzáadunk még egy kis alkoholt, máris soron kívüli leszállás lehet a vége. És ezt senki sem akarja" – mondja.

A légikísérőknek jogukban áll megakadályozni az utas fedélzetre lépését és ezt gyakran meg is teszik olyanok esetében, akik nem úgy vannak öltözve, ahogy ők azt elfogadhatónak tartanák. "Ezek közé tartozik, ha valaki csúnya szavakkal vagy sértő logókkal ellátott pólót visel – ilyenkor mindig megkérjük az utast, hogy vegye le vagy takarja el, mielőtt felszáll" – folytatja.

Más ruhadarabok, például bikini, fürdőruha, futballmez és politikai üzeneteket tartalmazó trikó esetében az utasokat valószínűleg szintén nem engedik felszállni,

illetve még ide tartozik, hogy a trópusi vagy hasonlóan forró célállomásra utazókat is "szerényebb" öltözködésre biztatja Mary Jo Manzanares.

Biztonsági okokból egyébként számos más öltözködési szabályt és iránymutatást is bevezettek már a légitársaságok, többek között azt kérik az utasoktól, hogy a repülés ideje alatt ne vegyék le a cipőjüket. Baleset esetén ugyanis lábsérülést szenvedhetnek, ha megpróbálják elhagyni a gépet. A magas sarkú cipők pedig kilyukaszthatják a csúszdákat vagy a mentőcsónakokat, abban az amúgy eléggé valószínűtlen esetben, ha szükség van rájuk.

A legtöbben nem szeretünk felhajtást csinálni a repülőn, és hogy ez ne is következzék be, egy ismert utazási szakértő elárulta azokat a gyakori eseteket, amelyekkel könnyen felbosszanthatjuk a többi utast és a légikísérőket.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

 

légiutas-kísérő | kitiltás | utazás | szabály | viselés

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom