Valószínűleg rosszul használod a fej feletti tárolót a repülőn, és ezzel a többi utas helyzetét is megkeseríted

Vannak bizonyos íratlan szabályok, melyeket be kellene tartani.

Az egyik legfőbb hiba, amit az utasok a fej feletti tárolók igénybe vételekor elkövetnek, hogy túl sok mindent tesznek bele, köztük olyan dolgokat is, amelyeknek nem feltétlenül kellene ott lenniük.

Heather Wiese etikett-szakértő ezzel kapcsolatban elmagyarázta, pontosan mit kell és mit nem szabad a tárolókba pakolni.

– Ezek a rekeszek elsősorban olyan kézipoggyászok számára vannak kitalálva, melyek nem férnek be az ülés alá. Minden más extra, és csak akkor szabad fentre pakolni, miután mindenki beszállt, és elhelyezték a nagyobb táskákat. A hátizsákokat, kabátokat és egyéb kisebb tárgyakat lehetőleg az előttünk lévő ülés alatt kell tárolni – mondja.

Lehetőleg mindig a közvetlenül a fejünk fölött lévő tárolót próbáljuk meg használni. Amennyiben ez nem lehetséges, válasszuk a legközelebbi elérhetőt; lehetőleg olyat, amelyik inkább előrébb van, mint hátul. Ha ugyanis a csomagunkat egy ülésünk mögötti szekrényben helyezzük el, az azt eredményezi, hogy a gép leszállása után meg kell küzdeni a forgalommal a táskánkért.

Egyes utasok azzal szoktak érvelni, hogy ha fizettek a csomagfeladásért, akkor jogukban áll a fej feletti tárolót tetszésük szerint használni. A légiutas-kísérők közül néhányan ezt másképp látják. 

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

szabály | repülés | utazás | fedélzet | tároló

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom