Fejedelmi reggelivel ünnepeltük kicsit az életet a Kioskban

Hiszen ki tudja, mikor lesz rá lehetőségünk legközelebb.

Anélkül, hogy bármiféle univerzummegváltó filozofálgatásba kezdenénk, vagy rossz irányba állítanánk a hangulatbarométert, alighanem mindenki sejti, miről van szó. Valamikor ősszel megérkezik az a bizonyos második hullám, ami nagy valószínűséggel néhány hónapra ismét a négy fal közé navigálja a mindennapjainkat. Éppen ezért addig próbáljunk megragadni minden apró alkalmat arra, hogy ápoljuk a barátságokat és a társas kapcsolatokat, tartsuk össze a családot, élvezzük a szabadságot, elvégre nincs az a tökéletes felbontású Zoom-míting, ami képes lenne akár töredékét is visszaadni egy fűbe leheveredős hétvégi pikniknek, egy plédbe burkolózós szabadtéri mozizásnak, egy kertbe kiülős fröccsözésnek.

Vagy mondjuk egy elnyújtott, ráérős, napindító reggelinek.

Utóbbi eddig nem lehetett opció a Március 15. téren, de mostantól az Erzsébet híd lábánál a kora reggeli órákban is kortyolgathatjuk a kávét, majszolhatjuk hozzá a croissant-t, koccinthatunk pezsgőspohárral.

Az ébredésre és életigenlésre komponált menüt Orosz Gábor séf vezényletével állították össze: már reggel nyolc órától kérhetjük, a csillagok és az időjárás szerencsés együttállása esetén pedig a teraszon is elfogyaszthatjuk, miközben figyeljük a még álmoskás Budapest pillanatait.

"Az elmúlt hónapok egyik legfontosabb tanulsága, hogy az összefogás, barátságok és az emberi kapcsolatok bármilyen nehézségen átsegítenek. Régi álmunk vált valóra a reggeli megvalósításával, mostantól így nemcsak az estéket, hanem a reggeleket is új élményekkel töltve, közösen ünnepelhetjük. Ételeinket is ez inspirálta" – nyitotta a közös reggelit szintén filozofikus gondolatokba mélyülve Hlatky-Schlichter Hubert, a Kiosk tulajdonosa.

A menü az egyszerű lekváros croissant-tól a füstölt lazaccal, spenóttal és hollandi mártással kínált buggyantott tojásig ér, csöppet sem elhanyagolható mellékszerepben feltűnnek még a ropogós héjú kovászos kenyerek, de azokra is gondoltak, akik könnyedebb zabkását, zöldségeket, gyümölcsöket, vegán megoldásokat keresnek.

A laktató tojásételeket szabadon választható feltétekkel, extrákkal is kérhetjük, bár a magunk részéről kertelés nélkül rámondjuk az áment az olyan előre összeállított, komplett buggyantott tojásos fogásokra, mint az Eggs Benedict vagy az Eggs Royale. Előbbi zöldspárgával és szarvasgombás hollandi mártással mindjárt az étlap szószólója lett – megkockáztatjuk, hogy az édesszájúaknál ezt a kategóriát a vaníliakrémmel töltött croissant viszi majd el.

Ahogy azt már a Kiosk esetében megszokhattuk, előszeretettel nyúlnak vissza a magyar klasszikusokhoz, ebben a tekintetben a reggelivel sincs másképp. Legyen szó a tradíciókat követő, töltött bundás kenyérről vagy a lecsó inspirálta magyar shakshukáról, ami alapértelmezetten – kifejezetten könnyűnek találtatott – házi kolbásszal és tükörtojással megpakolva érkezik.

Az italkínálat passzol a kiválasztott menühöz: a frissen facsart smoothie-k és koktélkülönlegességek mellett Veuve Clicquot champagne-t is poharaznak.

A pezsgőnél érdemes elidőzni egy kicsit, mert a története megér egy kitérőt. Barbe Clicquot huszonhét évesen vált özveggyé – a veuve szó özvegyet jelent –, és a 19. század viszontagságai ellenére alapozta meg a világ második legnagyobb champagne-házának nemzetközi sikereit. Érvényesült az üzleti világban annak ellenére, hogy a nőknek akkor nem lehetett személyigazolványuk sem. Olyan technológiai újításokat talált fel, amelyek a mai napig a champagne-készítés alapjai, neki köszönhetjük az első évjáratos champagne-t vagy az első házasított rosé champagne-t is. A ház leghíresebb tétele a Yellow Label, ami a sárga címkéjéről kapta a nevét, a kifejezetten angol piacra szánt tételt így különböztették meg édesebb, fehér címkés társaitól.

A Kioskban tehát azt vallják, hogy minden egyes nap ünnep lehet, ha közösen ülünk az asztal köré. Pláne, ha még pezsgő is jár hozzá.

Ez is érdekelhet:
Kellemes élmény ebben a budai udvarban hűsölni és ebédelni

Ellátogattunk a Moné Gardenbe egy nyári ebédre.

(Fotók: Boldog Attila)

budapest | pezsgő | kiosk | reggeli | terasz | menü

FOLYTASD EZZEL

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Manhattan lüktető energiáját mostantól bárki magán viselheti ennek az új kollekciónak köszönhetően
Hirdetés