A legtöbben ettől félnek, mielőtt külföldi útra indulnak

Legalábbis egy friss felmérés adatai alapján.

Az orvosi, biztonsági és válságkezelési szolgáltatásokat nyújtó amerikai Global Rescue vállalat több mint ezerötszáz embert kérdezett meg a külföldi utazások előtt felvetődő legfőbb aggályokról.

A rendszeresen utazók több mint egyharmada (harminchat százaléka) a zavargásoktól és a terrorizmustól tart leginkább, ezek több mint tíz százalékponttal előzik meg a baleseteket és a betegségeket.

A 2024. januári felmérés válaszadóinak csupán negyede mondta azt, hogy az utazása során esetlegesen bekövetkező baleset vagy megbetegedés számít a legnagyobb félelmének, szemben a 2023. tavaszi felmérés válaszadóinak ötven százalékával.

A Global Rescue szerint az eredmények "szemléletbeli változást" jeleznek az utazók mostani gondolkodásmódjára vonatkozóan. Dan Richards vezérigazgató elmondta, hogy világszerte megnőtt az aggodalom, ami jelen helyzetben teljesen érthető. A külföldre utat tervezők viszont a polgári zavargások, a háborúk és a terrorizmus növekvő fenyegetése ellenére sem visszakoznak.

Az utazás lemondása és a lopások miatti aggodalmak csak a válaszadók hét-kilenc százalékát foglalkoztatják komolyabban, míg egy pozitív Covid-teszt, vagy a természeti- és a nukleáris katasztrófák miatt csupán mintegy öt százalék aggódik. A megkérdezettek több mint egyharmada elárulta, hogy az ukrajnai háború és a Hamász-Izrael konfliktus késztette arra, hogy fokozza az utasbiztosítással kapcsolatos előkészületeit.

Richards hozzátette, hogy az utazók bizonytalansága általában véve megnöveli az igényt a sürgősségi orvosi és biztonsági szolgáltatásokra.

A tavaszi szünet már a nyakunkon és érdemes lassan elkezdeni a nyári vakációk tervezését is. Ebben lehetnek segítségünkre azok az applikációk, amelyek valóban leegyszerűsítik az úti tervek elkészítését.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

felmérés | félelem | utazás | külföld

FOLYTASD EZZEL

Ezen a 10 repülőtéren a leglátványosabb a leszállás a világon

Hat csodálatos európai nemzeti park, ahol feltöltheted a lelked – és a tüdőd

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram