Figyelni kell a távolságtartásra a Yellowstone Parkban is, de most nem a járvány miatt

Más oka van.

Világjárvány idején tökéletes helynek tűnik egy gigantikus nemzeti park, hiszen egyrészt csodálatos környezetben lehet kalandozni, másrészt egyszerűbb betartani a társadalmi távolságtartás szabályait. Utóbbit természetesen a patinás Yellowstone Parkban sem lehet megúszni, de most nem csupán az emberek miatt kell odafigyelni a biztonsági előírásokra.

Elkezdődött ugyanis a jávorszarvasok párzási időszaka, ezért a park vezetősége azt tanácsolja a látogatóknak, hogy legalább húszméteres távolságból figyeljék csak a bikákat, mert ez idő tájt meglehetősen agresszívvé válhatnak.

Az egymással harcoló hímek ilyenkor igyekeznek megmutatni a nőstényeknek a potenciális erejüket, és bár nem okoznak egymásnak komoly sérülést, az emberekre veszélyesek lehetnek.

"Nagyon gyorsan futnak, és mindenféle figyelmeztetés nélkül képesek hirtelen irányváltoztatásra, ezért ha felénk tart egy jávorszarvas, igyekezzünk minél hamarabb biztonságot nyújtó menedéket találni" – szól a nemzeti park közleménye, melyben felhívják a figyelmet a legalább húszméteres távolságtartásra is. Akik nem vigyáznak, akár súlyos sérülést is szenvedhetnek, ha netán rossz időben tartózkodnak rossz helyen.

A jávorszarvasok elsősorban a Yellowstone északi felében tűnhetnek fel, a párzási időszak pedig várhatóan október közepéig tart.

Ez is érdekelhet:

Kevin Costnerrel járhatod be Amerikát

Nem maradsz le semmiről.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

jávorszarvas | távolságtartás | yellowstone | párzás | biztonság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom