Gyönyörű ez a kanadai kenyérközösség, avagy ilyen egy igazi lisztmennyország

Tudjuk, hogy a liszt és a kenyér összehoz. Az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk, amit művészi szintre lehet emelni, ha megfelelő kovásszal és liszttel, valamint nagy adag szakértelemmel és szeretettel készítik. A vancouveri Flourist modern malomként, szaküzletként és kávézóként működik, mi pedig odáig vagyunk az ötletért és a dizájnért is. 

Visszatérve a régi iskolához, egyre több helyen és egyre jobb kenyerek is készülnek Magyarországon. Elhivatott és tehetséges pékmesterek szelidítik a kovászt, kelnek a nap előtt, és látják el az országot élményszámba menő kenyerekkel, péksüteményekkel.

Vancouverben is nagyon szeretik a jó kenyeret, és egy gluténos mennyországot nyitottak, Flourist néven. Az üzlet magáért beszél.

Egy kétszázhatvan négyzetméteres hely ez, amely magába foglal egy malmot is. Persze ne valami archaikus dologra gondoljunk, hanem egy egészen modern technológiára. Az üzlet megtervezésében a Ste Marie Art + Design volt a márka segítségére. Letisztult skandináv dizájn, visszafogott kenyérszínek jellemzik: minden árnyalat, ami a gabonára, lisztre, pékmesterségre jellemző.

Az üzlet szíve egy nagy márványlapos asztal, ahol konkrét kenyérsütési foglalkozásokat is tartanak. Úgy fest, hogy bejöttek a számítások, mert elég jól megy a bolt, és immár nemcsak vendéglátóhelyeket látnak el liszttel, hanem sütést kedvelő családokat, magánvásárlókat is.

Kétség sem fér hozzá, hogy mi is boldogan vásárolnánk egy ilyen dizájnos és értékteremtő üzletben.

Ez is érdekelhet:

Egy életmódváltásnak köszönhetjük ezeket a csodás recepteket és képeket – Choco and Tahini

Nyitott szemmel jár és figyeli az aktualitásokat, de néha szeret a régmúltba veszve, nosztalgikus ízek után kutatni.

(Fotók: The Coolhunter)

pékség | dizájn | enteriőr | glutén | kanada

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom