Csak egyféleképpen lehet megnézni Amerika talán legfurcsább természeti képződményét

A nevadai Black Rock sivatagban található Fly gejzírről van szó.

A geotermikus gejzír leghihetetlenebb jellemzői a sziklaalakzatot borító színes rétegei. A vörös, zöld, barna és narancssárga csíkok valóságos földi szivárványt alkotnak, a színeket pedig nem az ásványok, hanem a nedves környezetben képződő algák okozzák.

Érdekes módon a Fly gejzír nem egy ősi geológiai képződmény, hanem 1964-ben alakult ki, amikor a helyiek megpróbáltak kutat fúrni. A Visit Reno Tahoe szerint a kútból forró víz lövellt ki, aminek hatására kalcium-karbonát lerakódások keletkeztek.

A Fly gejzír a Fly Ranch nevű magánterületen található, amely a Burning Man tulajdonát képezi (igen, ugyanaz a Burning Man, mint a híres sivatagi fesztivál).

A nagyközönség csupán vezetett túra keretében látogathatja – ez az egyetlen módja, hogy a gejzírt közelről láthassák.

A séták során a látogatók szakértő útmutatása mellett fedezhetik fel a hatalmas területű Fly Ranch birtokot. A túrák áthaladnak a Fly Ranch vizes élőhelyein, érintenek kisebb gejzíreket és számos forrást is, mielőtt egy fából készült sétányon megközelítik a gejzírt. A túra alatt nem ajánlott a telefonok használata, de a végén lehetőség nyílik fényképezésre. A jegyekhez negyven dollár (kb. 15 ezer forint) előleget kell letenni, a vezetett túrák naponta kétszer, reggel és este indulnak.

Eközben a Magnussen luxusutazási iroda új expedíciót mutatott be, amely úgy mutatja meg az Északi-sarkkört, mint még soha. A háromhetes kalandra ötven utas nevezhet be, a résztvevők egy egyedi Boeing 757-200-as fedélzetén utaznak majd.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

fly | furcsa | természeti | képződmény | amerikai egyesült államok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom