Kiderült, melyik az a tíz város, ahol a legjobb ételeket kóstolhatod

Egy foodie-nak (azaz egy olyan ínyencnek, aki kifejezetten azért utazik el bizonyos városokba, hogy kipróbálja a helyi konyhát) talán nem biztos, hogy sok újat mutat ez a lista, de aki még nem volt gasztronómiai túrán, annak igen.

A Titan Travel új tanulmánya a világ kedvelt úti céljainak éttermi kínálatát vizsgálta meg, hogy aztán felállítson egy rangsort legjobbakból. Íme.

10. Szöul

Dél-Korea vibráló fővárosában sosem kell sokat sétálni egy jó street food-ért.

A dél-koreai kultúrának világszerte nagy divatja van, úgyhogy jöhet máris egy gőzölgő tál bibimbap vagy egy remekül instázható corndog.

9. Barcelona

Európa egyik vezető turistamágnesében főként az ikonikus La Boqueria piacra vezet az ínyencek útja megkóstolni a helyi jóságokat, de a kisebb Mercat de Santa Caterinán is hasonló standokat találhatnak, ráadásul kisebb tömeggel.

Barcelona kötelezően kipróbálandó ételei közé tartozik a fekete rizs fokhagymás aiolival és a sós tőkehal paradicsomsalátával.

8. Új-Delhi

A világ egyik legforgalmasabb metropoliszában India minden tájegységeinek ételei megtalálhatók. Ha helyi finomságra vágyunk, akkor egy chole bhature-t, egyfajta csicseriborsó-curryt érdemes kóstolni.

Új-Delhi egyébként a világ legjobbjának számít a vegetáriánus ételeit tekintve, vagyis a nem húsevők számára is remek úti cél.

7. Szingapúr

A szingapúri élelmiszerpiacok kultúrája annyira különleges, hogy még az UNESCO is elismerte. A város csilis rákja világhírű.

6. Párizs

Bár Párizsban a turisták Franciaország minden területéről találnak jó ételeket, nem ajánlott kihagyni a helyi finomságnak számító operatortát sem.

Ha pedig már elég volt a francia ételekből, érdemes megcélozni a város fantasztikus közel-keleti éttermeit.

5. Dubaj

A sivatagi metropolisz étteremválasztéka óriási, gyakorlatilag a világkonyha valamennyi opciója elérhető ott. Irány a szuk a helyi finomságokért! Dubajt a legjobb nyaralási úti célnak is megválasztották nemrég, úgyhogy idén érdemes felfedezni.

4. New York

A "világ fővárosa" éppen csak lemaradt a dobogóról. Egyik ikonikus fogása a füstölt lazacos-krémsajtos bagel, de egy szelet pizzával se nagyon lehet tévedni.

3. Mumbai

Az indiai város friss finomságairól és színes piacairól ismert. Kipróbálandó a pani puri, a város egyik legfinomabb street food-ja.

A ropogós golyókat burgonyával és chutney-val töltik meg, isteniek!

2. London

Gasztronómiai színtere sokkal több a fish and chips-nél, az éttermek hatalmas választéka világszintű. A piacokat itt sem érdemes hanyagolni.

1. Tokió

Az első helyre Japán fővárosa került, ahol tehát a világ legjobb ételeit kapni. A szusitól a ramenig mondjuk nehéz lenne egyetlen utazás alkalmával megkóstolni az összes finomságot.

A Tsijuki piac friss tengeri herkentyűivel áll a kívánságlista élén.

Strandok sziklás és homokos formában egyaránt léteznek, és többek között az a nagyszerű bennük, hogy bármilyen típusú partszakasz elnyerheti a világ legjobbja címet, legyen az rejtett, családias, vagy bulizós. Természetesen mindenkinek megvan a kedvence, sokan pedig a TripAdvisoron is megosztják a véleményüket erről. Az értékelő platform előbb összegyűjtötte, majd összesítette ezeket a kritikákat az idei Travellers' Choice Awards díjátadóján – mindezekből aztán kiderült, hogy a felhasználók véleménye alapján melyek a világ legnépszerűbb strandjai.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

gasztronómia | városok | rangsor | lista | ételek

FOLYTASD EZZEL

A három legnagyobb hiba, amit egy olaszországi utazáson elkövethetsz

Ezzel a meglepő hozzávalóval lesz minden eddiginél tökéletesebb a krumplipüré

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram