Ez az egyetlen forró ital, amit érdemes kérni a repülőn

Megint egy légiutas-kísérő "árulkodott."

Több oka is van annak, amiért a tea és a kávé nem számít jó ötletnek a fedélzeten, de akadnak olyan italok, amelyek viszont nagyon.

A légikísérőként dolgozó Claire Smallhorn azt tanácsolja a hosszabb távú utazásra készülőknek, hogy repülés közben kerüljék a teát és a kávét, vagy bármilyen koffeintartalmú dolgot és helyette kortyolgassanak inkább gyógyteát.

A forró italok, valamint a relaxáció és a meditáció ugyanis "segíthetnek a szervezetnek az úti cél körülményeihez való alkalmazkodásban".

A gyógynövényes italok sokkal inkább hozzájárulnak az utasok nyugodtabb pihenéséhez, mint a hagyományos tea vagy egy csésze kávé.

A repülés előtt ajánlott kerülni a koffeinfogyasztást, mert az fokozhatja a szorongást, és idegesebbé is tehet. Repülés közben a koffeintartalmú italok hasonló hatással vannak a szervezetre, mint az alkohol.

A repülés előtti kávéfogyasztás gyakori mosdóba járáshoz vezethet, a dehidratáció pedig fokozott vécézési igényt okoz, arról nem beszélve, hogy ébren tarthat, ami csöppet sem ideális, ha valaki a repülőút alatt próbálna meg aludni egyet.

légikísérők szerint munkájuk legnagyobb kihívását az utasokkal foglalkozás jelenti. Érhető, hiszen rengeteg  minden történhet odafönt, amit nem tudnak befolyásolni és szinte az összes repülés alkalmával azon gondolkodnak, hogy vajon az egyik utas csinál-e olyasmit, amit a földön bizonyára nem tenne meg.

 

utazás | tipp | koffein | tea | gyógynövény

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom