Mennyei ez a rezidencia, és nem csak a neve miatt

Valahogy így képzelünk el egy modern Los Angeles-i ranchet.

A nevéből már sejthető, hogy ez a Santa Monica-öbölre néző fenséges ház dizájnban közelebb áll egy kortárs műalkotáshoz, mint egy divatos otthonhoz. Tipikus pozitív példája annak, amikor valaki a kevesebbet nagyobbra tartja a többnél.

A Glenhaven Residence tulajdonosai ugyanis már nem tartották fontosnak, hogy tucatnyi szobával és hatalmas, masszív terekkel berendezett házuk legyen. Életük, életstílusuk átalakulásával úgy érezték, sokkal inkább illik hozzájuk egy letisztult, mégis modernizált, viszonylag kicsinek mondható ranch stílusú ház.

Nyilvánvalóan a nappaliból eléjük táruló, döbbenetes Los Angeles-i panoráma sem az ellene rubrikában jelentett egy vastag tollvonást, amikor azon morfondíroztak, megvegyék-e…

Szinte teljes egészében lecsupaszították a meglévő szerkezetet, hogy saját ízlésükre formálják a kuckójukat. Lényegében az enteriőrnél is a kifinomultságra és az egyszerűségre törekedtek; a szükséges alapdolgokon kívül csupán néhány extra elemmel (kandalló, festmények) dobták fel a helyiségeket, amelyek mindegyikére világos árnyalatok jellemzőek.

Az egész ház valósággal úszik a fényben.

Az amerikai mércével kis méretű lakás világ (sőt, olimpiai) bajnok pontja egyértelműen a félig nyitott nappalija, ahol úgy pihenhet az ember, hogy a háttérben diszkréten hallja a város zaját, miközben szinte teljes egészében csodálhatja a nagy Los Angeles eget festő fényeit.

Egyébként a ház fekvésének köszönhetően majdnem az összes helyiség pazar panorámával kínálgatja a lakóit a fürdőszobát kivéve – no nem mintha a végtelenített, Csendes-óceán hullámait láttatni engedő, medencés teraszra néző hatalmas ablakokat bepanaszolnánk a fogyasztóvédelemnél.

Apropó fürdő: amikor felkapcsolják a világítást, a privát szféra védelme érdekében abban a pillanatban átláthatatlan üzemmódba kapcsolnak az ablakok.

(Fotók: Stoneconstructioncompany.com)

glenheaven residence | csendes-óceán | öböl | santa monica | los angeles

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom