Kellemes banáníz, gazdag fűszerezettség, puha textúra, glutén- és tejmentes alapanyagok – ilyen a tökéletes banánkenyér, ami a legjobb barátunk lehet ráérős reggeli kávézás során.
Hozzávalók:
- 2 nagyon érett banán pürésítve
- ½ csésze cukor
- ⅓ csésze extra szűz olívaolaj
- ¼ csésze mandulatej
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 ½ csésze gluténmentes süteményliszt
- ½ csésze mandulaliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- ¼ teáskanál szódabikarbóna
- ½ teáskanál só
- ½ teáskanál fahéj
- ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
A díszítéshez:
- ½ csésze durvára zúzott dió
- 1 ½ evőkanál zabpehely
Elkészítés:
- Melegítsük fel a sütőt 180 fokra! Béleljünk ki egy téglalap alakú kenyérsütő formát sütőpapírral!
- Egy nagy tálban keverjük össze a pürésített banánt a cukorral, az olajjal, a mandulatejjel, a tojással és a vaníliával! Egy közepes tálban elegyítsük el a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót!
- Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz, és keverjük homogén állagúra!
- Öntsük az előkészített sütőformába, szórjuk meg az apróra zúzott dióval és a zabpehellyel!
- Süssük nagyjából 40-45 percig, időként tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
banánkenyér | sütemény | recept | banán | tejmentes | gasztronómia
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!