Ez a glutén- és tejmentes banánkenyér garantáltan feldobja a reggelt

Kellemes banáníz, gazdag fűszerezettség, puha textúra, glutén- és tejmentes alapanyagok – ilyen a tökéletes banánkenyér, ami a legjobb barátunk lehet ráérős reggeli kávézás során.

Hozzávalók:
  • 2 nagyon érett banán pürésítve
  • ½ csésze cukor
  • ⅓ csésze extra szűz olívaolaj
  • ¼ csésze mandulatej
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 ½ csésze gluténmentes süteményliszt
  • ½ csésze mandulaliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál fahéj
  • ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
A díszítéshez:
  • ½ csésze durvára zúzott dió
  • 1 ½ evőkanál zabpehely
Elkészítés:
  1. Melegítsük fel a sütőt 180 fokra! Béleljünk ki egy téglalap alakú kenyérsütő formát sütőpapírral!
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a pürésített banánt a cukorral, az olajjal, a mandulatejjel, a tojással és a vaníliával! Egy közepes tálban elegyítsük el a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót!
  3. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz, és keverjük homogén állagúra!
  4. Öntsük az előkészített sütőformába, szórjuk meg az apróra zúzott dióval és a zabpehellyel!
  5. Süssük nagyjából 40-45 percig, időként tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e!
Ez is érdekelhet:
Ezek a legjobb mentes cukrászdák az országban

Egyre több olyan cukrászda működik az országban, amely kifejezetten az ételallergiások kedvében jár.

(Fotók: Getty Images)

banánkenyér | sütemény | recept | banán | tejmentes | gasztronómia

FOLYTASD EZZEL

Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen

5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa