A tökéletes grillétel kulcsa a megfelelő időzítés. És itt most nem arra gondolunk, hogy ne egy esős napot válasszunk a kerti sütögetésre, hanem arra, milyen sorrendben kerüljenek a rácsra az alapanyagok.
A grillételek elkészítésének idejét számos tényező befolyásolja. Ilyen például, hogy húsról vagy zöldségekről van-e szó, ha pedig előbbi kerül a rácsra, milyen fajtájú, illetve vastagságú darabokat sütnénk meg. Ha azt szeretnénk, hogy minden fogás egyszerre kerüljön az asztalra, alaposan át kell gondolnunk a sorrendet.
A sertésborda sütése annak súlyától függően akár több órát is igénybe vehet, mivel ezeket általában alacsony hőfokon, lassan érdemes sütni, hogy a belseje szaftos maradjon. Az ökölszabály szerint
minden kiló húshoz legalább harminc, maximum hatvan perc sütési idővel kell kalkulálni.
A tarja vagy a hamburger húspogácsa, illetve a zöldségek és más vékonyabb húsok, halak elkészítése ezzel szemben sokkal rövidebb ideig tart. Csupán pár percet vesz igénybe a sütésük, így
érdemes ezeket a folyamat végére tartogatni.
A grillezés másik kulcsfontosségú eleme a megfelelő hőfok kialakítása és fenntartása. Gázgrill esetében ez viszonylag egyszerű feladat, a faszenes sütögetésnél azonban előfordulhat, hogy a parázs cseréjére is szükség van. Erre általában hatvan-kilencven percenként van szükség a szakértők szerint.
(Forrás: The Daily Meal, fotók: Getty)
grill | konyhai trükk | konyhai praktika
Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
![](https://roadster.hu/uploads/2024/06/roadster-16-promo.jpg)
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!