A grillezett zöldség több mint egy egyszerű köret. A fogások alapja is lehet, erre pedig az összeállításunkban található ételek a legjobb bizonyítékok.
Szendvicsek
New Orleans egyik ikonikus szendvicse a Muffuletta, a vegetariánus változatának főszereplői a grillezett zöldségek. Szintén elképesztő ételt készíthetünk, ha egy kettévágott bagettet megkenünk olívás tapenáddal és kecskesajttal, vagy egy olyan melegszendvicset készítünk, amiben a grillezett zöldségek és a grillen sült sajtok randiznak.
Saláta
A grillezett zöldségek remekül kiegészítik a friss zöldségekkel és fantasztikus öntettel készült salátákat, amelyeket mindenképp olívás pirítóssal ajánlott fogyasztani.
Tésztasaláta extrákkal
Az orecchiette egy igazán különleges tésztasaláta, amit gyakorlatilag bármilyen grillezett zöldséggel, így répával, cukkinivel, hagymával, padilzsánnal vagy spárgával is ki tudunk egészíteni.
Taco
Rétegezzünk grillezett zöldségeket tofuval, füstölt padlizsánkrémmel vagy más finom szósszal tortillákba a hihetetlenül egészséges tacókért!
Burritók
De természetesen elkészíthetjük a tacók tartalmasabb rokonát, a burritót is, a lényeg az, hogy alaposan pakoljuk meg grillezett zöldségekkel és ne sajnáljuk belőle a sajtot se!
Pizza
Ha grillen sütünk pizzát, nem hiányozhatnak róla a sült zöldséges feltétek sem. Sőt, pizzaalapnak paradicsomszósz helyet akár humuszt is használhatunk.
Ha még mindig nem elég a zöldségekből, ebben a cikkünkben mutatunk öt olyan vegetariánus grillételt, amelyek új értelmet adnak a grillezésnek a húsevők és a vegák számára, itt pedig eláruljuk azt, hogy melyek azok a kiegészítők, amelyek nélkülözhetetlenek a tökéletes sütögetéshez.
(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty Images)
vega | egészséges táplálkozás | vegán | grillezés | grill | grillzöldség
Otthonos minimalizmus, avagy egy stílusos családi ház Szombathelyen
5 lélegzetelállító túraútvonal Európában, amin egyszer az életben végig kell menni

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!