Ezért nem ajánlott gyűrűt viselni a nyaraláson

Nemcsak biztonsági okai vannak.

Ékszerekkel utazni mindig kockázatos dolog, sok turista ezért otthon is hagyja őket és inkább a ruháinak biztosít helyet a poggyászában.

Egy ékszeripari szakértő szerint nem ajánlatos ékszereket viselni olyan helyen, ahol kánikula várható. Nyáron ugye a legtöbben forró úti célt választanak a pihenéshez, de sokan elfelejtik, hogy a meleg időjárás milyen hatással van a testünkre.

– Az ujjaink jelentősen megduzzadhatnak, amikor melegebb lesz, ez pedig gyakorlatilag lehetetlenné teszi a gyűrűk viselését – mondja Ben Roberts.

Azt ajánlja, hogy a gyűrűket cseréljük le más típusú ékszerekre, például karkötőkre, vagy karperecekre.

Az ékszerszakértő hozzátette még, hogy biztonsági okokból elengedhetetlen, hogy készítsünk egy fotót a magunkkal vitt értéktárgyakról (akár az egész poggyászról), és írjunk össze egy listát valamennyi elpakolt ékszerről.

– Az, hogy biztosan tudjuk, mit csomagoltunk be, nyugtatóan hat arra az esetre, ha bekövetkezik a legrosszabb – mondja.

Az értéktárgyakat érdemes a kézipoggyászban tartani, ha netán a feladott csomagok eltűnnének. Egy összegabalyodott lánc pedig hatalmas bosszúságot okozhat a nyaraláson, ezért Ben Roberts azt ajánlja, hogy a hosszú nyakláncokat fűzzük át egy szívószálon.

A biztonsági ellenőrzésen történő átjutás néha rohanó és stresszes folyamat. Minden repülőtér más, de a legtöbb esetben megkérik, hogy vegyük le az ékszereket és a kiegészítőket is. Viseljünk ezért könnyen levehető tárgyakat, hogy a biztonsági ellenőrzés egyszerű és gyors legyen.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

nyár | gyűrű | utazás | meleg | ékszer

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom