Ha most indulnánk Amerikába, ezt az öt helyet keresnénk fel

Amerika hatalmas és gyönyörű. Akár a természet, akár az ember alkotta csodákról van szó, a kontinens tobzódik a szebbnél-szebb látnivalókban. Szinte lehetetlen választani közülük, most mégis megtettük, hogy bemutassunk ötöt a kevésbé fősodorban lévők közül. 

Oak Alley Plantation

New Orleanstól kilencven kilométerre található az Államok egyik legszebb történelmi otthona, amelyet még 1837-ben építettek, és sokáig klasszikus, déli rabszolgabirtokként volt ismert.

Nevét a házhoz vezető, egészen csodálatos látványt nyújtó, több száz éves tölgyfasorról kapta.

Napjainkban múzeum és étterem működik ott, a birtok és környéke pedig feltűnt Quentin Tarantino Django elszabadul című filmjében.

Clearwater Beach

Egyszerűségben rejlik a nagyszerűsége a floridiai strandnak és hívogató kisvárosi hangulattal, valamint messze földön híres delfináriummal rendelkező környékének.

Igazi családbarát hely nyugodt óceánnal, rengeteg programlehetőséggel, és esténként az ég alját megfestő romantikus naplementékkel – nem csoda, hogy az USA legjobb strandjának választották.

Kenai Fjords Nemzeti Park

Arrafelé csodálható meg az Egyesült Államok legnagyobb jégmezője, a Harding-jégmező.

És bár a park jó néhány része csak nehezen közelíthető meg (hajóval vagy kajakkal érdemes egyes szakaszokat felfedezni), a fjordok, a gleccserek és az alaszkai vadvilág látványa sok mindenért kárpótolhat.

White Sands National Monument

Elképesztő ez a hétszáz négyzetkilométeren elterülő fehér homoktenger Új-Mexikóban, amely a legtöbb sivataggal ellentétben nem kvarcszemcsékből áll össze, hanem puha kalcium-szulfátból.

Különlegességét a vándorló dűnéi jelentik, melyek akár a harmincméteres magasságot is elérhetik, és a szélnek köszönhetően évente több métert tesznek meg, így aztán mindig más látvány fogadja az odaérkezőket.

Arches Nemzeti Park

Kis túlzással egész Utah állam egy hatalmas nemzeti park.

Nem is nagyon lehetne kiemelni egyet a természeti csodái közül, de ha muszáj lenne, talán az Archesre böknénk rá. A háromszáztíz négyzetkilométeren terpeszkedő parkban az eróziós tevékenység egészen döbbenetes homokkőalakzatokat, természetes kőhidakat, sziklatornyokat és ablakokat alkotott.

Ez is érdekelhet:

Itt a lehetőség, hogy vonattal fedezzünk fel négy kontinenst, öt nemzeti parkot és húszgyönyörű várost

Szinte az egész világot körbeutazhatjuk egy ötvenhat napos vonatút keretein belül.

(Fotók: Unsplash, Getty Images)

Oak Alley Plantation | White Sands National Monument | Arches Nemzeti Park | Clearwater Beach | helyek

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom