Egy sztárfocista miatt gyakorlatilag eltűnt az internetről egy svéd régió

Ha a Google-ban rákeresünk a "Halland" szóra, valószínűleg nem dob ki találatokat vagy képeket arról a svéd régióról, ahol körülbelül 300 ezer ember él. Ehelyett a keresőmotor inkább rákérdez: "úgy értette, Haaland?"

Utóbbi egy norvég labdarúgó, Erling Braut Haaland, aki egészen elképesztő ütemben termeli a gólokat új klubjában; a Manchester City-ben tizenöt meccsen huszonkettőnél tart a szezonban. Napjaink talán legjobb csatárának sikerei azonban alaposan beárnyékolják a helyi turizmust a Norvégiával szomszédos Svédországban.

Jimmy Sandberg, a Visit Halland turisztikai igazgatója például csalódottan vette tudomásul, hogy a régiót szinte eltemette az internet.

A szakember megfogalmazott egy nyílt levelet is, amiben felszólítja a futballszurkolókat és a felhasználókat, hogy tegyenek különbséget a régió és a futballcsillag nevének helyesen írása között.

"Kedves futballszurkolók! Van egy problémánk. Erling Braut Haaland népszerűsége és egy elírás most elnyomja az interneten a szeretett svéd régiónkat, Hallandot. Szóval, kérlek benneteket, Haaland-rajongók: adjátok vissza a hashtagünket!" – írja Sandberg.

A turisztikai igazgató azzal folytatta, hogy semmissé váltak Halland népszerűsítéséért tett erőfeszítéseik. "Ha nem teszünk semmit, akkor attól tartunk, hogy szeretett régiónk egy elfeledett Atlantisz lesz, vagyis egy olyan hely, amelyet csak az ókori történelemből és a szentírásokból ismerünk".

A hozzászólásokban támogatták az idegenforgalmi hivatal próbálkozásait a Svédország nyugati partján fekvő régió propagálására.

"Tegyük Hallandot újra naggyá!" – írta valaki, míg egy másik kommentelő szerint talán a #haaland és #visithalland hashtagek használata segíthet különbséget tenni a régió és a futballista között. Előbbiben a  turisták élvezhetik a tengerparti sétákat, meglátogathatnak múzeumokat és hagyományos svéd farmokat, illetve egy szép strandon is eltölthetik az időt.

A Visit Halland egyébkent meghívta Erling Haalandot, hogy látogasson el a következő nyáron Hallandba.

Eközben szárnyal Izlandon a turizmus, a statisztikák szerint az idei év első kilenc hónapjában több mint 7,1 millió vendégéjszakát regisztráltak az országban, ami új rekordot jelent.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images)

Halland | focista | régió | Haaland | svédország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom