Ennek a három roadsternek szívesen szorítanánk helyet a garázsunkban

Akad köztük olyan, amiből csupán két, sőt egy példány maradt fenn, szóval, inkább csak álmodozunk, amikor erre a három, általunk már bemutatott különleges járgányra gondolunk. 

Bugatti Type 57 Roadster Grand Raid Usine

A Bugatti hosszú történelme során minden autóját a kifinomult dizájn és a kivételes tartalom jellemezte, és a nagyszerű sportautói között is vannak még különlegesebbek.

Az egyetlen példányban fennmaradt Bugatti Type 57 Roadster Grand Raid Usine például ilyen autó: legalább olyan titokzatos, mint amennyire gyönyörű.

Ettore Bugatti kedvenc színeiben pompázik ez a roadster

Csak egyetlen példányban maradt fenn a Type 57 Roadster Grand Raid.

Aero Model 50 Dynamik

Csupán hat példányban készült el, és a képeken az ötödik látható, amelyet František Loudának szállítottak ki.

A korábbi olimpiai kalapácsvetőből és amatőr ökölvívóból lett asztalos és építész 1940-ben kapta meg az autót, és ’42-ig használta,

akkor csatlakozott a megszálló hatalmakkal szembeni ellenálláshoz, és bölcsen úgy döntött, hogy autóját egy pajtában rejti el.

 

A háborút követően Louda az autót barátjának, S. Harrison Thomsonnak, a coloradói egyetem közép-európai történelem professzorának adta. 1945 decemberében Thomson az autót Coloradóba szállította, ott maradt közel tizenöt évig, majd többször tulajdonost váltott, végül az arizonai sivatagban tárolták el, tíz évet állt a száraz és forró sivatagi klímában.

A cseh autógyártás remeke ez a csodás roadster

Kevesen ismerik a cseh Aero márkát, ez a legszebb autójuk története.

Mercedes 300 SL

Idén lesz hetven éve, hogy útjára indult a sirályszárnyas Mercedes legendája, és a 300 SL-ből néhány évvel később roadster változat is készült, ami talán kevésbé ismert, de legalább annyira stílusos választás.

 

Az ötvenes évek ikonja versenyautónak született, amikor a Mercedes bemutatta 1952-ben, és a 300 SL két évvel később megjelent közúti változata hamarosan az egyik legvágyottabb sportautóvá vált. A sirályszárnyas megoldása is különlegesnek számított, de az amerikai vásárlók roadsterre vágytak, és a Mercedes hamarosan azt is megadta nekik.

Sirályszárnyak nélkül is rendkívül stílusos ez a Mercedes

A 300 SL Roadster egy kivételes példányát mutatjuk meg.

roadster | kedvenc | mercedes 300 sl | autó | Aero Sodomka

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom