Nagy fordulat a Hawaii-szigeteken: most már mehetnek a turisták

Jók a számok.

Hawaii hivatalosan november 1-től fogadja vissza a turistákat, ami annak fényében talán meglepő, hogy korábban hetekig szinte könyörgött azért, hogy ne menjen senki a szigetekre.

"Biztatónak tartom, hogy a Hawaiin továbbra is csökken a Covid-fertőzések száma. Kórházaink jobban teljesítenek, és egyre kevesebb beteget kell ellátniuk. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy lépéseket tegyünk a gazdasági fellendülés érdekében, és biztonságban fogadhassuk vissza a teljesen beoltott belföldi turistákat" – nyilatkozta David Ige kormányzó.

A lépés jelentős fordulatnak számít a már említett augusztusi eseményekhez képest, amikor arra kérték a turistákat, hogy inkább kerüljék el Hawaiit.

De míg a Covid terjedése miatt a külföldi látogatókhoz fordultak ez ügyben, addig az állam Biztonságos utazások programja – amely lehetővé teszi a belföldi turistáskodást – nem szünetelt. Az oltási igazolvánnyal vagy negatív teszttel  rendelkezők szabadon utazhattak, és karanténba se kellett vonulniuk.

A döntés akkor született meg, amikor az Egyesült Államok bejelentette, hogy november 8-ától ismét megnyitja határait a külföldiek előtt. "Továbbra is egyeztetünk a szövetségi kormánnyal a nemzetközi turistákra vonatkozó elképzelésekről, és még november 8. előtt pontos tervezettel állunk elő" – mondta Ige.

Akik viszont hawaii utazást terveznek, előtte mindenképp tájékozódjanak az aktuális viszonyokról, és legyenek körültekintőek, figyelmesek.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay, Getty Images)

 

változás | hawaii | határnyitás | külföldi | várják

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom