Ilyen egyszerűen még nem kaptál meg mindent Veszprémről és a Bakony-Balaton régióról

Portrék, túraajánlók, rejtett kincsek, kulisszatitkok és a táj történetei: a Veszprém-Bakony-Balaton régió bejárására hív a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program hivatalos online magazinja, a Hello Veszprém-Balaton.

Milyen legendák kapcsolódnak a balatoni tanúhegyekhez? Hol találhatsz egyedi antikvitást a Balaton-felvidéken járva? Milyen hagyományok nyomán készült el az EKF söre? Milyen történeteket hordoznak Veszprém belvárosi házainak falai és mitől lesz annyira eredeti egy bakonyi fogás?

Legyen szó a VEB2023 EKF műhelytitkairól, helytörténetről, gasztronómiáról, kultúráról, dizájnról vagy akár ökológiai témákról, a Hello Veszprém-Balaton magazin oldalán a legkülönbözőbb régiós program-, és helyszínajánlókat, interjúkat, kultúrtörténeti és helytörténeti érdekességeket olvashatsz a helloveb.hu-n.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervező csapata által összeállított online magazint olvasva a régiós érdekességek mellett számtalan kulisszatitkot tudhatsz meg többek között a VEB2023 EKF projektjeiről, saját és koprodukciós szervezésű eseményeiről és a programhoz csatlakozott településekről is.

Beleshetsz a Pajta Programban résztvevő helyszínek padlására, megtudhatod, hogy működnek a Kultháló közösségek körbejárhatod a Balaton és a Bakony legszebb erdőit, romjait, kevésbé ismert vagy épp méltán híres pontjait, vagy megismerheted Veszprém elfeledett városrészeinek helytörténetét is.

Az EKF régió több mint száz településének kiemelt programjait, kulturális érdekességeit, helyi alkotóit, közösségformáló szervezeteit, arcait bemutató és a VEB2023 EKF-hez kapcsolódó rendezvényeket felölelő témákkal beléphetsz a kulisszák mögé és közelebb kerülhetsz Veszprémhez és a Bakony-Balaton régióhoz.

Egyedi, régiós tartalmak

A tartalmak között találhatsz például túraajánlókat: ha szeretnéd megismerni a dörgicsei templomromok történetét vagy felfedezni a Halom-hegyet, esetleg a déli parton található berényi szőlőhegyet, ami Hamvas Bélát is megihlette, a Kikapcsolódás rovatban találsz tippeket, tudnivalókat. Közelebbről is megismerkedhetsz a VEB2023 EKF Rendhagyó terek színházi programsorozatának társulataival, ökológiai szemléletű projektjeinek társszervezőivel vagy a veszprémi Utcakép Fejlesztési Program tulajdonosaival is.

A Történetek rovatban izgalmas interjúkat olvashatsz a régiót és a VEB2023 EKF programot formáló szereplőkkel, például Tóth Andrejjel, a veszprémi KUNSZT tulajdonosával, Szabó Dezső képzőművésszel, akit számtalan alkalommal ihletett meg a Balaton, a Zirci Ciszterci Apátság perjelével, Marton Bernát atyával vagy a Folly Arborétum egyik társtulajdonosával, Folly Rékával. A Gasztro rovat a bakonyi módra készített fogások kultúrtörténetével, a Balatoni borrégióval, de a Farkas István festő szigligeti villájából átalakult étteremről is mesél.

A régió összes EKF-es eseménye egyetlen felületen

Jó hír, hogy a sokszínű témákat felvonultató ajánlók és interjúk mellett, hamarosan már a Veszprémben és a régióban megvalósuló VEB2023 EKF-es események között is böngészhetsz a helloveb.hu részletes programajánló rovatában.

Koncertek, kiállítások, interaktív előadások, beszélgetések, fesztiválok, színházi és cirkuszi programok, gyermekfoglalkozások, kreatív workshopok és a Veszprém-Bakony-Balaton régióban zajló saját és koprodukciós események részleteit érheted majd el néhány kattintással, egyetlen felületen összegyűjtve.

magazin | Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa | történet | VEB2023 EKF | kultúra

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom